1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yılmaz Özdil içtikçe yazdı, yazdıkça övgüye doyamadı!
Yılmaz Özdil içtikçe yazdı, yazdıkça övgüye doyamadı!

Yılmaz Özdil içtikçe yazdı, yazdıkça övgüye doyamadı!

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil rakıyı överken absürt cümleler kurdu. “Keriz silkelediği” kitaplarını nasıl yazdığını böylece daha iyi anladığımız Özdil yazısında rakı için, “masada oturup içki içerken fikir söyleyen adama güvenilir” dedi.

14 Aralık 2021 Salı 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ‘TÜİK’in istatistikleri dururken, masada oturup içki içenlerin sözüne mi güvenilir?’ minvalinde kendince TÜİK’in verilerini savunmuştu.

Yılmaz Özdil de kendince masada içki içip sarhoş naraları atanları överek, TÜİK’e olan güvensizliğini dile getirmek istedi. Ancak Özdil, buzu az koymuş olsa gerek rakıyı öyle bir savundu ki akla ziyan, ahlaka mugayir, tarihi ters köşe eden söylemleri meşru kılmaya çalıştı.

Özdil yazısında rakıyı öveyim derken, rakının aklı nasıl hiçleştirdiğine güzel bir örnek verdi.

Özdil, “Tüik verileriyle yalan söyleniyor, Tüik ciddiye alınmadığı için, yalandan kimse ölmüyor… Ama rakı ciddi iştir, yalanı kaldırmaz, sahtesine denk gelirsen, ölürsün… Sahte dindar ol mesela, Allah ile aldat, her mevkiye gelirsin, ama sahte rakı içersen, her yer karanlık, doooğru, pir nur o mevki!... Türkiye, rakıdır… Özbeöz Türk'tür rakı. Türk icadıdır. Ne malum derseniz? Nerede, ne zaman ve kim tarafından icat edildiği bilinmiyor, meçhuldür, oradan malum! Eğer, biz Türklerden başka bir milletin icadı olsaydı, cilt cilt yazılı tarihi olurdu, şeceresini bilirdik... Nezakettir. Zarafettir. Adabımuaşerettir rakı… Evrim Teorisi'dir. Fazla kaçırırsan özüne dönersin, maymun olursun... Bilimdir… Kadındır rakı… Botokstur aynı zamanda. Çirkin insan yoktur, az rakı vardır. İçilir “güzel”leşilir… "Örgüttür rakı! Peynir, kavun, rakı, PKR'dir. Ama bölücü değildir, birleştirici örgüttür. Türk'ü de içer, Kürt'ü de, Ermeni'si de, Yahudi'si de…Rumlar öyle meze yapar ki kardeşim, helali hoş olsun, Kıbrıs'ı veresin gelir!"…” dedi.

HABERE YORUM KAT

13 Yorum