1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Yıldırım: 'Mülteciler Hepimize Emanettir'
Yıldırım: 'Mülteciler Hepimize Emanettir'

Yıldırım: 'Mülteciler Hepimize Emanettir'

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Yıldırım, "Mültecilere niye sahip çıkıyorsunuz?' diyenler, kendi nesillerini inkar edenlerdir. Mülteciler hepimize emanettir." dedi.

24 Mart 2016 Perşembe 23:05A+A-

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Mültecilere niye sahip çıkıyorsunuz?' diyenler, kendi nesillerini inkar edenlerdir. Mülteciler hepimize emanettir. Dedelerimizi, yaşadıklarımızı hatırlayalım. Yardımlarımızı ona göre yapalım. Ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz" dedi.

Yıldırım, Mersin İnsani Yardım Platformu tarafından başlatılan "Suriyeliler ve ilimizdeki tüm muhtaçlar için yardım kampanyası"nın bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, her kesimi bir araya getiren örnek bir çalışmaya imza atıldığını söyledi.

"Dünyanın en büyük kavimler göçünü yaşıyoruz"

Mazlumların gözyaşlarını silmek için bir araya gelindiğini belirten Yıldırım, projenin örnek olmasını dileyerek, çalışmanın mimarlarına teşekkür etti.

Yıldırım, Suriye'deki iç savaş nedeniyle çok sayıda insanın mağdur olduğunu vurgulayarak, "Dünyanın en büyük kavimler göçünü yaşıyoruz. Bu mülteci konusu en az 30 yıl daha sürer. Mültecilik, sadece Suriye değil. Irak, Libya, Yemen gibi dünyanın bir çok yerinde muhtemelen başlayacak. Mültecilik dursa bile, bunların uyumu, entegrasyonu, kendilerini ayakta tutma süreçleri olacak. Bu nedenle bizlere çok görevler düşüyor." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT