1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yetim Vakfı kurban bayramında 340 bin yetime el uzattı
Yetim Vakfı kurban bayramında 340 bin yetime el uzattı

Yetim Vakfı kurban bayramında 340 bin yetime el uzattı

Yetim Vakfı tarafından 21 ülkede kesilen kurbanlar 340 bin yetim ve ailenin sofrasına ulaştı. Binlerce çocuğa da yeni kıyafetler ulaştırılarak mutlu bir bayram yaşamaları sağlandı.

14 Temmuz 2022 Perşembe 18:10A+A-

Dünya üzerindeki yetim çocuklar için çalışmalar yapan Yetim Vakfı, “Bu Bayram Yetime Kurban” sloganıyla karşıladığı Kurban Bayramı’nı 21 ülkede idrak etti. Bağışçılarımızın desteği ile 21 ülkede kurbanlar kesilerek 340 bin öksüz, yetim, sosyal yetim ve ailesine ulaştırıldı.

Yaptığı çalışmalarla bir yetimin daha hayatını güzelleştirmeyi hedefleyen Yetim Vakfı, bu yıl da kurban bağışlarıyla birçok yetimin sofrasını donattı; bayramlıklarıyla çocukların yüzünü güldürdü.

yetim-vakfi-omer-faruk-seker.jpeg

yetim11.jpg

21 ülkede kurban kesimi ve dağıtımı yapıldı

Yetim Vakfı bu yıl, “Bu Bayram Yetime Kurban” sloganıyla 21 ülkede kurban kesti. 6 bin 281 hisse kurban, 340 bin yetim, öksüz ve sosyal yetimin aileleriyle birlikte sofralarına ulaştı. En fazla kurban kesimi Mali ve Pakistan’da yapıldı. Onları Moro, Sri Lanka, Sudan, Nepal, Çad, Burkina Faso’da ve Togo takip etti. Türkiye ile birlikte Arakan, Bangladeş, Yemen, Lübnan, İran, Irak ve Suriye de kurban kesilen ülkeler arasında yer aldı. Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek’te de kesilen kurbanlar da ihtiyaç sahipleriyle paylaşıldı.

Kurban çalışması yapılan 21 ülke, çeşitli kriterlere göre belirlendi. Dünya yetim nüfusunun önemli bir kısmını barındıran ve son dönem istatistiklerine göre dünyadaki her üç yetimden ikisinin bulunduğu Afrika kıtası çalışmalarda ön plana çıktı. Onu, yoksulluk ve doğal afetlerin yaşandığı Güney ve Güneydoğu Asya ile savaş ve kaos ortamının milyonlarca çocuğu yetim bıraktığı Ortadoğu takip etti. Potansiyel kriz bölgeleri olarak öne çıkan Balkanlar ve Kafkasya da kurban kesim bölgeleri arasında yer aldı.

yetim2-001.jpg

yetim-vakfi.jpeg

Yeni bayramlıklarla çocuklar mutlu edildi

Yetim Vakfı’nın dünya üzerindeki hiçbir yetim çocuğun bayrama mahzun girmemesi ve bayramın bütün neşesini doyasıya yaşaması amacıyla başlattığı bayramlık kampanyasında da çocuklara bayramlıkları ulaştırıldı. İran, Lübnan, Sri Lanka, Yemen ve Türkiye’de binlerce çocuk bayram sabahında yüzlerinde mutlu bir gülümseme ile uyandı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT