1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Yeşim Meltem Şişli İçin ‘Soruşturma Başlatıldı’ Diyen İmamoğlu Sözünde Durmadı
Yeşim Meltem Şişli İçin ‘Soruşturma Başlatıldı’ Diyen İmamoğlu Sözünde Durmadı

Yeşim Meltem Şişli İçin ‘Soruşturma Başlatıldı’ Diyen İmamoğlu Sözünde Durmadı

İSMEK'te çalışan başörtülü kadınlara hakaret ettiği öne sürülen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'ye tepkiler sürerken, soruşturma başlatacağını beyan eden Ekrem İmamoğlu’nun sözünde durmadığı ortaya çıktı.

06 Şubat 2020 Perşembe 18:29A+A-

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Ancak İmamoğlu’nun, konunun incelenmesi ve soruşturulması için teftiş kurulunu dahi görevlendirmediği ortaya çıktı.

Sabah gazetesinin kaydettiğine göre, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun soruşturmanın Yeşim Meltem Şişli tarafından istenildiğine dair söyleminin de yanlış olduğu belirtildi.

İlgili mevzuata aykırı bir şekilde alt kademenin üst kademeyi harekete geçirmesinin hata olduğunu değerlendiren uzmanlar, "Bu sözde soruşturma bir şovdur. Esasen, teftiş kurulu belediye başkanının devredilemez yetkisidir. Bu sebeple başkanın görevlendirmesi ile soruşturmanın başlatılması gerekmektedir" dedi.

CHP aklama çabasına girdi

Öte yandan CHP, Şişli'nin yaptığı hakareti aklama çabasına girdi. İddialarla ilgili inceleme başlatan CHP, İSMEK'li 20 kadının işten çıkarıldıktan sonra Şişli'ye yönelik suçlamalarda bulunduklarını ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum