1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yeşilay Mensupları Goldfest’i Bastı
Yeşilay Mensupları Goldfest’i Bastı

Yeşilay Mensupları Goldfest’i Bastı

Yeşilay mensupları bir bira firmasının sponsor olduğu ve gençlere bedava alkol ve sigaranın dağıtıldığı müzik festivalini bastı.

08 Temmuz 2012 Pazar 14:35A+A-

Türkiye Yeşilay Cemiyeti yetkilileri Sarıyer Parkorman’da bir bira firmasının sponsor olduğu ve gençlere bedava alkol ve sigaranın dağıtıldığı müzik festivalini bastı.

Kamuya açık alanda alkol, sigara ve uyuşturucu kullanıldığı bilgisini alan Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği yetkilileri olay yerinde tespit yapmak üzere Sarıyer’de bulunan Parkorman’a gitti. Ancak Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, Türkiye Yeşilay Cemiyeti görevlileri Ali Yiğit, Arif Çiftçi ve Şerife Yiğit festival güvenlik görevlileri tarafından içeriye sokulmadı.

Denetlemek ve durumu yerinde tespit etmek için festival alanına girmek isteyen Kural ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti üyeleri güvenlik görevlilerince durduruldu. Yaşanan tartışma sonucu Kural ve yanındakiler güvenlik görevlilerince tartaklandı. Yaklaşık 15 dakika içeri girmeye çalışan Kural ve Yeşilay görevlileri, güvenlik görevlilerinin sert tutumu üzerine dışarı çıkmak zorunda kaldı.

Bu arada gençleri alkole alıştıran festival görevlileri gördükleri tepkinin ardından programlarını bitirmek zorunda kaldılar. Festival görevlileri, Sarıyer Kaymakamlığı’ndan kendilerine “Kamuya açık alanda alkol ve sigara içilmesine izin verdikleri için” 5 bin lira ceza kesildiğini belirttiler.

Söz konusu festival alanında alkol, sigara ve uyuşturucu kullanıldığı ihbarını aldıklarını belirten Kural, durumu Şişli Kaymakamlığı’na bildirdiklerini belirterek, “Bu yaşıma rağmen 8 – 9 güvenlik görevlisi bizleri tartakladı. Bizler çocuklarımızı bu insanlık düşmanlarına bırakmayacağız” dedi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti yetkilisi Ali Yiğit ise gençlerin böyle festivallerle içki ve sigaraya özendirildiğini belirterek, “Bazı içki firmaları bu tür festivallere sponsor oluyor. Böylece gençler alkol ve içkiye teşvik ediliyor. Alkole başlayan gençlerimizin yüzde 80′i birayla başlıyorlar. Bu mekanlar da birayı pazarlama yerleridir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum