1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yeşil ve Bozo Hakkında Yakalama Kararı
Yeşil ve Bozo Hakkında Yakalama Kararı

Yeşil ve Bozo Hakkında Yakalama Kararı

Albay Kazım Çillioğlu'nun şüpheli ölümüyle ilgili soruşturmada 'Yeşil' ve 'Bozo' hakkında yakalama kararı çıktı.

07 Şubat 2012 Salı 16:00A+A-

 

Lojmanında ölü bulunan ve resmi kayıtlara 'intihar ettiği' şeklinde geçirilen eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun şüpheli ölümüyle ilgili soruşturmada 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım ile 'Bozo' kod adlı Yusuf Geyik'in yakalanması için mahkeme kararı çıktı.

Malatya Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne Çillioğlu'nun ölümüyle ilgili Yeşil ile Bozo hakkında arama ve yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme, Yıldırım ve Geyik hakkında arama ve yakalama kararı çıkardı. Ayrıca savcılık, Adalet Bakanlığı'na Yeşil ile Bozo'nun İnterpol aracılığıyla kırmızı bülten çıkartılarak aranması için başvuru yaptı.

Bununla birlikte savcılık, ilgili savcılıklardan ölümleri şüpheli bulunan eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis ile eski Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Bahtiyar Aydın, Tuğgeneral Temel Cingöz ve eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Rıdvan Özden'in ölümleriyle ilgili soruşturma dosyalarını istedi.

Çillioğlu, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ve yanındaki PKK itirafçıları tarafından, Eşref Bitlis'in şüpheli uçak kazasıyla ilgili sorgulanırken öldürüldüğü iddia edilmişti. Eşref Bitlis'in şüpheli uçak kazasıyla ilgili Albay Çillioğlu'nun "çok şey bildiği" ve "kilit adam olduğu" konuşulmaya başlanınca, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın, Çillioğlu'nu sorgulamakla görevlendirildiği ve Albay Çillioğlu'nu lojmanına götürüp PKK itirafçıları Mustafa Deniz, Kemal Uzuner ve üç kişi ile birlikte sorguladığı ileri sürülmüştü.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT