1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yeşil Hakkında Tutuklama Kararı
Yeşil Hakkında Tutuklama Kararı

Yeşil Hakkında Tutuklama Kararı

1992’de Tunceli'de öldürülen Ayten Öztürk davasında, 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında tutuklama kararı çıkardı.

09 Haziran 2012 Cumartesi 10:41A+A-

Tunceli'de 1992 yılında gözaltındayken JİTEM tarafından öldürüldüğü iddia edilen Ayten Öztürk davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Mahkeme, 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında gıyabi tutuklama kararı verdi.

Karar, nisan ayında mahkemeye sunulan eski JİTEM mensubu Abdülkadir Aygan'ın iddialarının yer aldığı bir CD üzerine alındı.

CD'de Öztürk'ün JİTEM binasına 'Yeşil' tarafından getirildiği iddiaları yer almıştı.

Öztürk'ün babasının ifadesine de başvuran Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekilliği, 'Yeşil' hakkında tutuklama kararı çıkarılması için davanın görüldüğü Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu.

Savcılığın başvurusunu değerlendiren mahkeme, Mahmut Yıldırım hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma ve tasarlayarak adam öldürme' suçlarından gıyabi tutuklama kararı çıkardı.

Tunceli'nin Mazgirt ilçesi Akpazar beldesinde 27 Temmuz 1992 tarihinde iş çıkışı kaçırıldığı belirtilen Ayten Öztürk, olaydan 12 gün sonra Elazığ'da Asri Mezarlığı'nda ölü olarak bulunmuştu.

Avukat Metin Can ve doktor Hasan Kaya da 21 Şubat 1993'te Elazığ'da kaybolmuş, 5 gün sonra Tunceli-Elazığ karayolunun 10. kilometresindeki Dinar Köprüsü altında öldürülmüş halde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT