1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Yermuk'ta Açlıktan 3 Ölüm Daha
Yermuk'ta Açlıktan 3 Ölüm Daha

Yermuk'ta Açlıktan 3 Ölüm Daha

Suriye’nin başkenti Şam’da rejimin kuşatması altında bulunan mülteci kampında açlıktan ölenlerin sayısı 96'ya yükseldi.

04 Şubat 2014 Salı 02:12A+A-

Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermuk mülteci kampı yaklaşık bir yıldır rejimin kuşatması altında. Yermuk, Filistinlilerin yaşadığı bir kamp iken zamanla büyük bir semte dönüştü. Esed'in Başkanlık Sarayı’na da sadece 20 dakika uzaklıkta.

Bölgedeki aktivistlerden Rami Seyyid, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) ve Vefa Yardım Derneği’nin yardımlarının devam ettiğini ancak 45 bin kişinin bulunduğu kampta bu yardımların yetersiz kaldığını söyledi. Seyyid, yardımların dağıtıldığı Rama Sokağı’nda izdiham yaşandığını belirtti. 

Gıda sıkıntısı yüzünden kampta üç kişi daha öldü. Kampta açlıktan ölenlerin sayısı 96'ya çıktı.

Birleşmiş Milletler Suriye’de rejimin ablukası altındaki Yermuk Mülteci Kampı’nda insani durumun felaket boyutlarına ulaştığı uyarısında bulunmuştu. Uyarıdan sonra UNRWA’ya  ait bir konvoyun kampa yardım götürmesine izin verildi. Geçen hafta 900 koli gıda yardımı yapılan mülteci kampında çok daha fazlasına ihtiyaç var. 

Aktivist Rami Seyyid, eğitimleri aksayacak gerekçesiyle kamptan çıkarılan ve aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu birçok gencin rejim tarafından bilinmeyen bir yere götürüldüğünü iddia etti. Seyyid, “Aileler çocuklarının hayatlarından endişe ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT