1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Yermuk'a Yeniden Yardım Giriyor
Yermuk'a Yeniden Yardım Giriyor

Yermuk'a Yeniden Yardım Giriyor

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu UNRWA, iki hafta aradan sonra Şam’da Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermuk kampına insani yardım yapmaya başladı.

19 Mart 2014 Çarşamba 16:26A+A-

UNRWA Sözcüsü Chris Gunnes iki haftalık kesinti ve uğraşların ardından kampa yardımları ulaştırmayı başardıklarını söyledi.

Gunnes, ekmek ve 456 parça yardım kolisi dağıttıklarını ifade etti. UNRWA, Filistin Kızılayı’nın 2000 çocuk felci aşısı ve 800 paket süt dağıtımına da aracılık etti.

UNRWA sözcüsü, güvenlik koşullarının imkan vermesi durumunda yardımlara devam etme kararlılığında olduklarını ifade etti.

Yermuk kampını elinde bulunduran muhalif gruplarla Filistinliler arasında varılan anlaşma sonucu muhalif gruplar kampı boşaltmış ve Filistinli mültecilere insani yardım ulaştırılmaya başlanmıştı.

Şam’ın güneyinde bulunan Yermuk kampı aylardır kuşatma altında bulunuyordu ve 200'den fazla kişi açlık nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Varılan anlaşmanın sonucu Yermuk kampındaki sivillere 7 bin 500 koliden fazla yardım yapıldı ve yaklaşık 1500 sivil kamptan çıkarıldı.

Suriye rejimi Yermuk kampını 2013’ün Haziran ayından bu yana kuşatma altında tutuyor.

 

(Al Jazeera)

HABERE YORUM KAT