1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Yermük Mülteci Kampı 159 Gündür Kuşatma Altında
Yermük Mülteci Kampı 159 Gündür Kuşatma Altında

Yermük Mülteci Kampı 159 Gündür Kuşatma Altında

Suriye'de en fazla sayıda Filistinli mültecinin yaşadığı Şam'daki Yermük Mülteci Kampı 159 gündür kuşatma altında.

23 Aralık 2013 Pazartesi 17:07A+A-

Suriye'deki Filistinli mülteci kamplarının en büyüklerinden olan ve başkent Şam'ın taşra bölgesinde yer alan Yermük mülteci kampının Baas yönetimine bağlı milisler ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi - Genel Komutanlık adı verilen Baas yanlısı sol grubun militanları tarafından kuşatma altında tutulduğu ifade edildi.

Beş ayı tamamlayıp altıncı ayına giren ve insanların neredeyse nefes almalarını bile zorlaştıran bu boğucu kuşatma yüzünden mülteci kampında yaşayan Filistinlilerin büyük bir kriz ve insanlık felaketi yaşadığı vurgulandı. Kuşatma ve abluka yüzünden kampta yaşayan mültecilerin yiyecek maddelerinin, ilaçlarının ve yakıtlarının tükendiği, kamp içinde bulunabilen ihtiyaç maddelerinin çok yüksek fiyatlarla karaborsa üzerinden satıldığı, o yüzden insanların hayati bir kriz yaşadıkları ifade edildi.

Kampta yaşanan kriz yüzünden, burada yaşayan mültecilerden bir kısmının dün (22 Aralık Pazar) Yermük mülteci kampı kuşatması sorununun çözümüyle ilgili anlaşma önerisini imzalamayan en-Nusra Cephesi'ne de tepki göstererek cephenin merkezlerinden birine doğru krize son verecek bir anlaşmayı kabul etmeleri çağrısıyla yürüyüş yaptı.

Baas rejiminin Cumartesi günü de Der'a'daki Filistin mülteci kampına yönelik olarak düzenledikleri saldırıda ölenlerin sayısının 9 olduğu haber verildi.

(FİEM)

 

HABERE YORUM KAT