1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Yermuk Kampı Esed Güçlerine Teslim Edilmek İsteniyor
Yermuk Kampı Esed Güçlerine Teslim Edilmek İsteniyor

Yermuk Kampı Esed Güçlerine Teslim Edilmek İsteniyor

Kampın rejim güçlerine teslim edilmek istendiğini söyleyen Hammud, Yermuk Kampı'nın askeri bölgeye dönüştürülmemesi uyarısında bulundu

09 Nisan 2015 Perşembe 17:11A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'deki Filistinliler İçin Çalışma Grubu Koordinatörü Tarık Hammud, Filistinli grupların Yermük Mülteci Kampı'nda yaşananlara yaklaşımını eleştirdi.

Filistin Enformasyon Merkezinde yer alan habere göre Hammud, bütün planların ve IŞİD'in kampa açtığı savaşın amacının aylardır kuşatma altında tutulan kampı Baas rejimi güçlerine ve müttefiklerine teslim etmek olduğunu söyledi.

Sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında bugün yaptığı açıklamada Halk Cephesi Genel Komutanlık örgütünü kampa silah sokmakla suçlayan Hammud, 700 gündür rejim güçleri ve müttefikleri tarafından kuşatma altında tutulan kampta 171 Filistinlinin açlıktan öldüğünü belirtti.

Suriye Genelinde 2.800 Filistinli Şehit Oldu

Hammud, Suriye'nin genelinde 2800 Filistinlinin şehit olduğunu ve bunların 1680'inin Yermük Kampı'nda hayatını kaybettiğini söyledi.

Rejim güçlerinin savaş uçaklarıyla ve füzelerle kampta gerçekleştirdiği katliamları körlerin dahi gördüğünü ifade eden Hammud, Filistinli grupların ortak kararı olmadan rejim yanlısı Genel Komutanlık örgütünün kampı olaylara karıştırmak için kampa 2500 silah soktuğunu bildirdi.

Hammud, IŞİD ile mücadele adı altında yapılacak her operasyonun amacının kampı rejim güçlerine teslim etmek olacağını kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT