1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yerli şebbihalar mültecilerin hayrına yapılan işlerden rahatsız!
Yerli şebbihalar mültecilerin hayrına yapılan işlerden rahatsız!

Yerli şebbihalar mültecilerin hayrına yapılan işlerden rahatsız!

Hükümetin ve STK’ların İdlib ve Suriye sınırında yaptığı çalışmalar soL’da derin bir endişeye sebep olmuş!

13 Şubat 2021 Cumartesi 14:33A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’nin Suriye meselesinde attığı her adım şebbihaları tabiri caizse ‘deli’ ediyor. Esed rejiminin katliamlarından kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteciler nefret objesi haline getirilirken bu insanların düzenli bir hayat kurması için yapılan işler ise sol-Kemalist yayın organları tarafından hedef alınıyor.

TKP’nin yayın organı olan soL Haber, cari hükümetin İdlib kentinde sivil yaşamı kolaylaştırmak ve standartları yükseltmek için attığı adımlardan rahatsız olmuş. “Suriye'de AKP'nin işgal bilançosu” başlıklı haberde İdlib ve Halep çevresinde fakülte açılması, Diyanet’in Kur’an kursları, TRT Arapça’nın faaliyetleri “işgal” olarak gösterilmeye çalışılıyor. Oldukça komik iddialarla “Türkiye ve cihatçı terör(!)” absürtlüğünü kanıtlamak isteyen soL Haber kendince ‘yayılmacı’ politikaları eleştiriyor.

Ardından ise Esed rejiminin sözcülüğünü üstlenerek Suriye Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı "tehlikeli bir hamle" açıklamasına haberde yer veriliyor. Yani soL'un gözünden binlerce insanı katleden, milyonlarcasını mülteci durumuna düşüren Esed rejimine tek laf edilmezken, AK Parti hükümeti İdlib’de tıp fakültesi açtığı için işgalci oluyor! İnsani hasletlerle olaya yaklaşan herkesi şaşkına çevirecek olan bu yaklaşım tarzı soL vb. için olağan bir saçmalık haline gelmiş durumda.

nh.jpg

Rusya ve İran Suriye’de istedikleri zulmü yaparken Suriye’de halkın taleplerini dikkate alan Türkiye eleştirilerin odak noktasına yerleştiriliyor. Mantıktan, ahlaktan yoksun haber içerikleriyle soL’un ayakları hepten yerden kesilmiş anlaşılan. “Bir devlet başka bir devletin sınırları içerisinde neden fakülte açar?” başlıklı bir diğer haberde de aynı meşum bakış açısı görülüyor. Belki haberiniz yoktur ama devletler başka ülkelerde fakülte değil başlı başına üniversite bile açıyorlar! Hafızalar ‘soğuk savaşa’ şartlanmış olunca ‘güncel’ gelişmeleri kaçırmış olabilirsiniz diye belirtmek istedik…

Ayrıca Suriye’de bir devletin varlığından ne kadar söz edilebileceği de başka bir tartışmadır. Kendi halkını katleden rejimin, İran ve Rusya desteği sayesinde varlığından söz edilebiliyor. Yoksa zaten irapta mahalli olmayan Esed’i kimsenin ciddiye aldığı bile yok! Tabi soL Haber hariç. Görünen o ki katil rejim TKP’nin gözünde Suriye’nin ‘meşru’ temsilcisi konumunda… Katillere sahip çıkmaya bu kadar gönüllü olabilirsiniz ancak en azından içi boş iddialarla kendinizi komik duruma düşürmeyin!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum