1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Yerleşimci değil hırsız!"
"Yerleşimci değil hırsız!"

"Yerleşimci değil hırsız!"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin meselesinde yapılan tanımlamaların bağlayıcılığı hakkında önemli hatırlatmalarda bulundu.

17 Ekim 2023 Salı 14:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Beyrut’ta Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdallah Buhabib ile ortak basın toplantısı düzenledi. Fidan basın toplantısında Filistin’de yaşananlar hakkında konuşurken oldukça önemli bir hususa dikkat çekiyor.

"Birisinin toprağını işgal ediyorsunuz. Evine el koyuyorsunuz, dışarı atıyorsunuz, birini getirip oraya koyuyorsunuz, 'yerleşimci' diyorsunuz. Bunun adı hırsızlıktır. Uzun yıllardır hegemonik güçlerin, medya gücüyle problemin gerçek tabiatını unutturduklarını görmekteyiz, artık buna bir son verme zamanı geldi. Türkiye, tarihi olan mazisi olan güçlü ve tecrübeli bir devlettir. Yaptığımız uyarılara lütfen kulak verin. 1967 sınırlarına dayalı, iki devletli, Kudüs'ün başkent olduğu bir Filistin devleti konusunda artık uluslararası toplumun, ciddi adım atma zamanı gelmiştir."

Öncelikle tanımlamalar nasıl düşündüğümüz hakkında fikir verdikleri için zihnimizde yerleşmiş algılara işaret ediyorlar. Misal olarak “İsrail devleti” tanımlaması işgali normalleştiren bir niteliğe sahiptir. Doğru ifadenin ise “işgal rejimi” olduğunu görmek gerekiyor.

Hakan Fidan’ın bahsettiği şekilde Siyonist işgalcilere “yerleşimci” dediğiniz zaman yerleştirildikleri yerdeki varlıklarının meşruiyetini ister istemez kabul etmiş oluyorsunuz. Gerçekte ise yaptıkları hırsızlıktan başka bir şey değil!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum