1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yer sofrası ve “gelişmişlik” üzerine ufuk açan değerlendirmeler(!)
Yer sofrası ve “gelişmişlik” üzerine ufuk açan değerlendirmeler(!)

Yer sofrası ve “gelişmişlik” üzerine ufuk açan değerlendirmeler(!)

Halk TV'nin sunucusu Ayşenur Arslan, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki Müslüman öğrencileri hedef aldı!

12 Ekim 2022 Çarşamba 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK) tarafından tanışma iftarı düzenlenmiş. Öğrenciler İslami hassasiyetlere uygun olarak hanım ve erkek öğrenciler ayrı oturacak şekilde düzenleme yapmışlar.

Öncelikle tanışmak için böyle bir organizasyon düzenlenmesi oldukça kıymetli. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki öğrenciler tebriki hak ediyor… Ancak sol-Kemalist çevreler tanışma iftarı programını hedef almakta gecikmediler!

Halk TV'nin sunucusu Ayşenur Arslan zaten karikatür bir isim. Ancak onun seviyesi sol-Kemalistlerin zihin dünyasından önemli kesitler sunuyor. Arslan İslami hassasiyetlerin gözetilmesine tepki gösterirken aynı zamanda “yer sofrasında” oturulmasına da çok kızmış:

“Tanışma iftarı düzenlenmiş dün akşam. Oraya duyuru davet organizasyon serbest. Harem selamlık genç kızlar üniversitede erkek öğrenciler bir tarafta yer sofrasında yiyorlar.

Üniversite öğrencileri yer sofrasında yemek yemenin yerli, milli ve İslami olduğunu zannediyor. Böyle zanneden bir akıldan bilim falan beklemeyin.”

Neresinden başlasak bilemiyoruz ama insanların yer sofrasında oturmasını pozitivizmin geri-ileri metaforu üzerinden okumak kadar komik başka bir şey olamaz herhalde! “Yer sofrasında oturandan bilim beklenmez” derken bilimin de zihinlerde put haline geldiğini görüyoruz… Dünya bu tartışmaları geçeli çok oldu halbuki. Batı, manevi çağrıları keşfederek kendisine yeni pencereler falan açmaya çalışırken Arslan gibi Kemalist pozitivistler Batı’nın yiyip kustuğu saçmalıklara daha fazla sarılıyorlar!

Büyük bir ihtimalle bahçede oldukları için yer sofrasında oturan Boğaziçi’ndeki Müslüman öğrenciler bildikleri yolda yürümeye devam etsinler… Kimlerin gölge edip neler zırvaladığına bakmaya bile gerek yok!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum