1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Yeni Zelanda'daki Cami Saldırısından Yaralı Kurtulan Boztaş, Yaşadıklarını Anlattı
Yeni Zelanda'daki Cami Saldırısından Yaralı Kurtulan Boztaş, Yaşadıklarını Anlattı

Yeni Zelanda'daki Cami Saldırısından Yaralı Kurtulan Boztaş, Yaşadıklarını Anlattı

Yeni Zelanda'da onlarca kişinin öldüğü cami katliamından yaralı kurtulan Mustafa Boztaş, kanlı saldırıda yaşadıklarını anlattı.

16 Mart 2019 Cumartesi 11:30A+A-

Saldırının imamı dinledikleri anda başladığını söyleyen Boztaş, o anları şu sözlerle anlattı:

"İmamı dinliyordum, birkaç dakika sonra ateş seslerini duyduk ve hepimiz pencereye doğru koşmaya başladık. Camı kıramadığımız için hepimiz onun ateş açtığı köşede sıkışıp kaldık. Sonra gözüme kırılan bir pencere ilişti. Hemen kaçtım. Ardından yerde yatan liseli çocuğa rastladım. İlk yardım eğitimim olduğu için ona elimden geldiğince suni teneffüs yapmaya çalıştım. Bu arada ben de sağ ayağımdan yaralanmıştım. Ne yazık ki çocuk çok ağır yaralıydı. Gözlerini kapattım, bu arada yine silah sesleri duydum. Kaçmayı denedim ama daha fazla gidemedim."

Yeni Zelanda’da 49 kişinin ölümüne yol açan trajik cami saldırısının ardından gözler ülkedeki Müslüman nüfusun içindeki Türkiyelilere çevrildi.

Yeni Zelanda’nın kuzey adasında yer alan Auckland’da yaşayan Yiğit Okçuoğlu, iki yıl önce “Uzun Beyaz Bulutlar Ülkesi” olarak anılan Yeni Zelanda’ya aşçılık mesleğini devam ettirmek için göçen Türkiyeli bir genç.

Euronews Türkçe’ye konuşan ve saldırı sırasında camide bulunmayan Okçuoğlu, saldırının ardından Pazar günü kutlanması beklenen Aziz Patrick Günü, dans festivali ve futbol maçları dahil olmak üzere, her türlü etkinliğin iptal edildiğini belirtiyor.

Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington'daki büyükelçilikten ise, herhangi bir güvenlik bildiriminin kendilerine gelmediğini aktarıyor.

“Benim dün ilk gözlemim, herkesin hayran olduğu Başbakan’ın kucaklayıcı ve sert konuşmasının halk nezdinde beğeni toplaması oldu. Ayrıca, saldırganın Avustralya vatandaşı çıkmasına sevindiler,” diyor Okçuoğlu.

Okçuoğlu, Avustralya başbakanının konuşmasına dek yerel medyanın saldırgandan “gunman” (silahlı adam) olarak bahsetmesine rağmen, Başbakan’ın bunu terör eylemi olarak nitelendirmesinin ardından söylem değişikliğine gittiklerini belirtiyor.

Okçuoğlu, Yeni Zelanda halkı nezdinde dinsel ayrımların ön planda tutulmadığını düşünüyor.

“Kim Müslüman, kim Budist hiç önemsemiyorlar. Mesela bir Budist tapınağı taransa aynıydı insanlar için. Bu yaşananlara rağmen herhangi bir güvenlik kaygısı taşımıyorum,” diyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT