1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Yeni Şafak’ın Manşeti Eksik Kalmış!
Yeni Şafak’ın Manşeti Eksik Kalmış!

Yeni Şafak’ın Manşeti Eksik Kalmış!

Yeni Şafak gazetesinde “Esed Almanya Silahlarıyla Katliam Yapmış” başlığıyla yer alan haberde İran’ın rolünün tali kaldığı görülüyor!

07 Şubat 2018 Çarşamba 16:57A+A-

Beşşar Esed canisi tarafından düzenlenen kimyasal gazlı saldırıya ilişkin Yeni Şafak gazetesinde yer alan haberde katliamın Almanya menşeli silahlarla gerçekleştirildiği belirtilmiş ama İran’ın rolü haberde biraz tali kalmış! Oysa haberin devamında asıl failin İran olduğu açıkça görülüyor.

Söz konusu haberi aynen aktarıyoruz:

Esed Almanya Silahlarıyla Katliam Yapmış

Esed rejiminin son dönemde kimyasal gazla yoğun bir şekilde saldırdığı İdlib’de kullanılan kimyasal füzelerin Almanya’dan İran’a ihraç edildiği ortaya çıktı.

Almanya’ya ait bir firmanın İran’a kimyasal ve biyolojik silah teknolojisi sattığı ve İran’ın bu silahlarla Suriye’de sivillere saldırdığı ortaya çıktı.

Esed rejiminin, dün gece İdlib’deki kimyasal silah saldırısında kullandığı klor gazı içeren ve insanı boğarak öldüren İran yapımı füzelerde, Almanya tarafından İran’a ihraç edilen kimyasal bileşenler bulundu.

DW’de yer alan habere göre, Almanya merkezli 100 kadar paravan şirket İran ile silah ticareti yapıyor. Alman güvenlik güçleri ve Federal Anayasayı Koruma Dairesi de konuya el atmış durumda.

BM Araştırma Başlatmıştı

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, İdlib ve Doğu Guta’da klor gazının kullanılması iddialarını araştırmaya başladıklarını duyurdu.

Komisyon Başkanı Paulo Sergio Pinheiro, yaptığı yazılı açıklamada, İdlib ve Doğu Guta’da artan çatışmalar nedeniyle “derin endişe” duyduğunu belirtti.

Esed rejimi, İdlib’in Serakib ilçesinde bir sivil yerleşim yerine klor gazıyla saldırmıştı. Kimyasal saldırıda çok sayıda sivil etkilenmiş ve yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Öte yandan, İdlib’in pek çok farklı yerlerinde hava saldırıları devam ediyor. Doğu Guta’da da devam eden yoğun bombardımanda son birkaç günde ölü sayısı 60’ın üzerine çıktı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum