1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yeni Şafak provokasyona önayak mı olmak istiyor?
Yeni Şafak provokasyona önayak mı olmak istiyor?

Yeni Şafak provokasyona önayak mı olmak istiyor?

Cerablus ve Azez’deki görüntüler Yeni Şafak tarafından “Suriye muhalefeti” şeklinde genelleme yapılarak haberleştirildi!

12 Ağustos 2022 Cuma 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin etkin olduğu bölgede yıllardır aktif çatışma yaşanmıyor. Sorunların var olmadığını söylemek abartılı olacaksa da rejimin saldırganlığı karşısında Türkiye’nin varlığı Suriyeliler için bir güvence oluşturuyor.

Her şeye rağmen Cerablus ve Azez’in tamamının rejim karşıtlarından oluştuğunu söylemek mümkün değil. Çok geniş bir insan topluluğu içerisinde her meşrepten birileri olacaktır.  Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun "Esad ve muhalif grupları barıştıracağız" açıklamasından sonra Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) kontrolünde olan Azez ve Cerablus bölgelerinde hareketlilik yaşandı. Türkiye bayraklarını yakan bir grup göstericinin yaptıkları Türkiye’deki mültecilerin tepkisini toplarken ırkçıların ise ekmeğine yağ sürdü.

Tam olarak ne olduğu daha anlaşılmayan hadise Yeni Şafak tarafından ise “Cerablus ve Azez'de Türkiye karşıtı eylemler başlatıldı” başlığıyla verilirken haberin spot cümlesinde ise olaylar Suriye muhalefeti ile ilişkilendirildi. “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Rejim ile muhalif gruplar arasında barış olmalı" açıklamasından sonra ÖSO kontrolündeki Cerablus ve Azez kentlerinde Türkiye karşıtı gösteriler düzenlendi. Türk bayrağını ateşe veren Suriyeli muhalifler, TSK'ya ait zırhlı araçları taşladı.”

Olayların yaşandığı bölgelerde Esed yanlısı kimselerin olduğu da bilinen bir gerçek. Sosyal medyaya düşen görüntülerin ardından birçok Suriyeli aktivist konu hakkındaki endişe ve çekincelerini dile getiren paylaşımlar yaptılar!

basliksiz-100.jpg

Gerçek anlamda mahiyeti anlaşılamayan kaotik bir ortamı bu şekilde lanse etmek kimlerin işine yarayacaktır. Yeni Şafak’ın Suriyeli mültecilere yaklaşımı Türkiye’deki medyanın aksine örnek olacak cinsten. Ancak bu son haber Yeni Şafak’ın bu konudaki genel çizgisine de yakışmamış!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum