1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Yeni Şafak, Mustafa Kemal’i “Atatürk” olarak görmekte kararlı galiba!
Yeni Şafak, Mustafa Kemal’i “Atatürk” olarak görmekte kararlı galiba!

Yeni Şafak, Mustafa Kemal’i “Atatürk” olarak görmekte kararlı galiba!

Yayın çizgisini her koşulda iktidar söylem ve icraatlarına paralel olarak yürütmeye azmeden Yeni Şafak gazetesi, siyasi rakip CHP’yi yıpratmak amacıyla kaş yapayım derken göz çıkarıyor.

26 Eylül 2020 Cumartesi 05:05A+A-

HAKSÖZ-HABER

Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi hayatında belki de yaptığı tek faideli iş olan CHP içinde Kemalizm/Atatürkçülük tartışması, Yeni Şafak gazetesini garip şekilde rahatsız etmeye devam ediyor. Yeni Şafak, daha önce Kaftancıoğlu’nun “Atatürk” demek yerine “Mustafa Kemal” demeyi tercih ettiğini beyan etmesini “Atatürk’ü CHP eliyle bitirecekler!” diye lanse eden genel yayın yönetmeninin yolunda tam gaz ilerliyor!

Gazete bu kez de Canan Kaftancıoğlu’na yapılan “ders verme” havasındaki bir parti içi ziyaretin sosyal medyaya yansımasında yaşanan detayı gözden kaçırmayarak birçok gazetenin göremediğini görmeyi ve böylece örnek bir habercilik örneğine imza atmayı başardı!

Yeni Şafak’ın kafaya taktığı hadisenin özeti şöyle:

Kadıköy Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na bir ziyaret gerçekleştiriyor. CHP İstanbul İl Başkanlığı da bu ziyareti Twitter hesabı üzerinden duyuruyor. Ancak ziyaretle ilgili Tweet'in paylaşıldıktan sonra silinip, düzenlenip tekrar paylaşılmasını gözden kaçırmayan Yeni Şafak bunu bir hayli manidar buluyor. Silinen paylaşımda Kaftancıoğlu'na Atatürk portresi verilen fotoğraf yer alırken, ikinci paylaşımda bu fotoğrafa yer verilmiyor. Belli ki Kaftancıoğlu kendisine takdim edilen bu hediyedeki mesaj ve maksadı anladığından önceki çıkışıyla tutarlı bir tutum ediniyor ama gel gör ki Kemalist/Atatürkçü cephenin rahatsızlığını arttıracağı açık olan bu olay Yeni Şafak için basit bir propaganda malzemesine dönüşüyor.

*

Bahse konu haber:

10461.png

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve beraberindeki heyet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na CHP İl Merkezi'nde bir ziyaret gerçekleştirdi.     

CHP İstanbul İl Başkanlığı, bu ziyareti sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaştı. Gazeteci Zafer Şahin bu paylaşımla ilgili bir noktaya dikkat çekti.

Kaftancıoğlu'na Atatürk portresi verilen fotoğraf silindi

Şahin'in paylaştığı ekran görüntülerine göre CHP İstanbul İl Başkanlığı, ziyarete ilişkin yapılan paylaşımı silip tekrar bir Tweet atmış. Yapılan ilk paylaşımda, Kaftancıoğlu'na Atatürk portresi verilen fotoğraf yer alırken, yeni paylaşımda ise bu fotoğrafın çıkarıldığı görülüyor.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum