1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Yeni Kabinede Neler Değişti?
Yeni Kabinede Neler Değişti?

Yeni Kabinede Neler Değişti?

Yeni kabinede bazı bakanlar kabine dışı kalırken bazı isimler ise farklı bakanlıklara atandı.

24 Mayıs 2016 Salı 12:33A+A-

65. hükümeti kurmakla görevlendirilen Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu kabine listesini açıkladı.

Yeni kabinede Lütfi Elvan başbakan yardımcılığından Kalkınma Bakanlığına alınırken Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Kültür ve Turizm Bakanlığına alındı. Kabineden gideceği konuşulan Mehmet Şimşek'in yerini koruması ise dikkat çekti.

Kayseri eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki kabineye giren isimlerden biri oldu. Haseki'nin yeni görevi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı.

AB Bakanı Volkan Bozkır kabine dışı kalırken yerine Ömer Çelik getirildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise yerini korudu. Yerini koruyan isimlerden biri ise Süleyman Soylu. Kabinede yer almayan bir diğer isim ise Cevdet Yılmaz oldu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yeni kabinede görev almazken bu göreve eski bakan Recep Akdağ getirildi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yerine Faruk Özlü getirilirken Işık Milli Savunma Bakanlığına atandı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise Milli Eğitim Bakanı oldu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum