1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Yeni İnfaz Düzenlemesi Neler İçeriyor
Yeni İnfaz Düzenlemesi Neler İçeriyor

Yeni İnfaz Düzenlemesi Neler İçeriyor

Avukat Ömer Faruk Karagüzel, yeni infaz düzenlemesinin içeriğini Haksöz okurları için değerlendirdi.

07 Nisan 2020 Salı 22:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

Avukat Ömer Faruk Karagüzel, Haksöz okurları için, çokça merak edilen ve gündem olan yeni inflaz düzenlemesinin ayrıntılarını değerlendirdi.

Uzunca bir süredir rafta bekletilen yasa, koronavirüs salgını ile tekrar gündeme gelmişti. Cezaevlerinin doluluğu da epey süredir tartışma konusu idi.

Neticede MHP ve AK Parti’den 63 milletvekilinin imzaladığı “Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” 31.3.2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunuldu. Adalet Komisyonu’nda dar ve sınırlı olarak değişiklikleri yapılan teklif Genel Kurul’a gelecek.

Karagüzel toplamda 70 maddeden oluşan teklifin yeterince tartışılmadığına dikkati çekiyor.

"Teklifin 37 maddesi 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda (İnfaz Kanunu) yapılması öngörülen değişiklikleri, kalan maddeleri ise 11 ayrı kanunda yapılacak değişiklikleri kapsamaktadır." diyen Karagüzel bu bağlamda teklifin kısa zamanda hazırlanmış ve sorunlar barınduran bir yapıda olduğunu belirtiyor.

Karagüzel, "Düzenlemelerin oldukça karmaşık oluşu, yeni kurallara istisna getirilişi, istisna hükmü olarak düzenlenen istisnaların dahi istisnaları oluşu eleştirilerimizin öncelikleri arasındadır. Oysa infaz kanunu hükümleri bireylerin hürriyetine doğrudan temas eden, hayatlarını değiştiren hükümler barındırmaktadır. Bu sebeple bu hükümlerin son derece anlaşılabilir olması ve buna uygun kaleme alınması gerekmekte iken bu denli karmaşık olarak sunulmuş olması bu haliyle uygulamada önemli sorunlara yol açacağı görülmeli, kanunlaşmadan eksiklikler düzenlenmelidir." ifadelerini kullanıyor.

Ayrıntılı değerlendirme için tıklayınız.

 

HABERE YORUM KAT