1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Yeni Delil' Bulunmadığı Gerekçesiyle Tahliye Talebine Ret
'Yeni Delil' Bulunmadığı Gerekçesiyle Tahliye Talebine Ret

'Yeni Delil' Bulunmadığı Gerekçesiyle Tahliye Talebine Ret

MİT tırları soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tahliye talebi, 'yeni delil' bulunmadığı gerekçesiyle reddedildi.

11 Aralık 2015 Cuma 15:36A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 26 Kasım'da tutuklanan Dündar ve Gül'ün avukatlarının, müvekkilleri hakkındaki tutukluluk kararının kaldırılarak tahliye edilmelerine ilişkin 7 Aralık'ta yaptıkları itiraz başvurusunu, nöbetçi İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği değerlendirdi.

Hakimlik, kararında, "silahlı terör örgütüne üye olma, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme ve devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama" iddialarıyla tutujlanan Dündar ve Gül hakkındaki tahliye talebinin, "dosyada tutukluluk halinin sonlandırılmasını gerektirecek bir delil bulunmadığı, delillerin henüz toplanmadığı ve İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği kararının usul ve yasaya uygun olduğu" gerekçeleriyle reddine hükmetti.

Gazetecilerin avukatlarınca hakimliğe sunulan tahliye talepli dilekçede, Dündar ve Gül'ün kaçma şüphesini gösteren somut olgular bulunmadığı ve delilleri karartma ihtimalleri olmadığı gerekçesiyle tahliye edilmeleri istenmiş, tutuklama kararının yasaya aykırı olduğu iddia edilmişti.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT