1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Yeni Bir Muhalefetimiz Oldu'
'Yeni Bir Muhalefetimiz Oldu'

'Yeni Bir Muhalefetimiz Oldu'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hükümete bugünkü konuşmasında sert eleştiriler yönelten Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a yanıt verdi: Türkiye'nin yeni bir muhalefeti olmuştur.

25 Nisan 2014 Cuma 16:26A+A-

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın mahkemenin 52. kuruluş yıldönümünde hükümete yönelik eleştirilerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi. 

Bozdağ Haşim Kılıç'ın konuşmasının 'Anayasa Mahkemesi'nin nezaketine yakışmayacak bir uslupta' olduğunu savunurken, "Hukuki nosyonu zayıf, siyasi polemiklerle dolu bir konuşmadır. Kılıç'ın mahkeme kararlarına yönelik eleştirileri kişiselleştirdiği anlaşılmaktadır" dedi. 

Bozdağ, Kılıç'ın 'siyasi bir aktör gibi' konuştuğu fikrini dile getirirken şunları söyledi: 

"Baştan sona siyasi polemiklerle doludur. Başkan gündemdeki tüm konuları siyasi bir aktör gibi yanıtlamış ve kendi kişisel tutumunu ortaya koymuştur.
Umarım anamuhalefet partileri AYM yetkimizi gaspetti diye alınmazlar. AYM Başkanı kanuna vicdana bağlıdır. Niyet okuma yetkisi yoktur. Mahkeme başkanının niyet okumasına izin verilmez. İnsanları itham ediyorsa evrensel değerlere ve anayasaya uygun karar verilip verilmediği her zaman sorgulanır. AYM Başkanı konuşmasında yasamanın, yargının ve yürütmenin üstünde olduğunu ve sorun çözme fikrinde olduğunu, yasama ve yürütme vatandaşlarıın sorununu çözemezse biz bekliyoruz diyerek kendini alternatif bir iktidar olarak takdim etmektedir. Demokratik bir hukuk devletinde bu asla kabul edilemez."

'Yeni vesayete izin vermeyiz'

Anayasa Mahkemesi'nin 'yeni bir vesayet organı gibi hareket ettiği' eleştirisini getiren Adalet Bakanı,  "AYM’yi kuran da AYM kanunu çıkaran da TBMM’dir. Hiçbir makam millet iradesinin tecelli ettiği TBMM’nin üstünde değildir. Türkiye bir hukuk devletidir. Herkes hukukun çinde hareket etmekle mükelleftir." dedi. 

Bozdağ konuşmasının sonunda Kılıç'ı siyasete kaymakla suçlarken de "AYM Başkanı'nın bu açıklamaları gösteriyor ki, Türkiye’nin yeni bir muhalefeti olmuştur. Diğer muhalif partiler boşluğu dolduramamıştır. AYM Başkanı o boşluğu doldurmuştur" dedi.

(Al Jazeera)

HABERE YORUM KAT