1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yeni Bir Kürtaj Vahşeti
Yeni Bir Kürtaj Vahşeti

Yeni Bir Kürtaj Vahşeti

Kürtaj kliniğine baskın yapan polis, ceninin büyüklüğüne göre para istendiğini ortaya çıkardı.

09 Ocak 2012 Pazartesi 10:10A+A-

Doktorların 7 aylık bebekleri 7 bin TL’ye katlettiği belirlendi.

Alibeyköy’deki bir özel poliklinikte yasa dışı kürtaj yaptıkları belirlenen 2’si doktor 4 kişi, suçüstü gözaltına alındı.

Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, 4 Ocak’ta ailesinin zoruyla, Alibeyköy’deki bir poliklinikte kürtaj yapmaya zorlandığını  belirten bir kadının şikayeti üzerine konuyla ilgili çalışma başlattı. Bunun üzerine Alibeyköy’deki söz konusu poliklinik görevlileri ile 5 aylık hamile bir kadının bebeğini aldırmak için 5 bin TL’ye anlaşmaya varan polis, seri numarası alınmış parayı teslim ettikten sonra polikliniğe operasyon düzenledi.

Daha önce meslekten men edilmişti

Polis, Doktor S.E.’nin muayenesinde yaptığı evrak ve hasta kayıt defterindeki incelemelerde, yasalara uygun tutmadığı steril olmayan ortamlarda müdahale yaptığı atıkları tıbbi atık poşetlerinde özel toplayıcılara vermeleri gerekirken çöp konteynırlarına attıkları tespit etti.

Ünlü kişilerin jinekolog doktorluğunu yapan başka bir doktor ile devlet hastanelerinde çalışan ebe, sağlık memuru ve diğer branş doktorlarının ve jinekolog doktoru olup yasal süreyi geçen gebeliklere müdahale edilip sonlandırılması için kendi isim referanslarıyla hastaları da doktor S.E.’ye göndererek menfaat sağladıkları belirlendi.

S.E.’nin kürtaj için gelen müşterilerinden gebelik süresine göre para aldığı, 1 ay için 1, 2 ay için 2 bin, 3 ay için 3 bin, 4 ay için 4 bin, 5 ay için 5 bin TL, 7 ay için 7 bin TL aldığı öğrenildi.

Operasyonda, doktorlar S.E. ile V.B. ve çalışanlar S.K. ile E.G. kürtaj için sıra bekleyen hastalar arasında suçüstü gözaltına alındı.

Doktor S.E’nin daha önceden de benzer suç nedeniyle 1 ay meslekten men cezası aldığı bildirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi.

STAR

HABERE YORUM KAT

1 Yorum