1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'in Dört Aylık Acı Bilançosu
Yemen'in Dört Aylık Acı Bilançosu

Yemen'in Dört Aylık Acı Bilançosu

Yemen'de mart ayından bu yana meydana gelen çatışmalarda yaklaşık bin kişi yaşamını yitirdi.

23 Temmuz 2015 Perşembe 17:05A+A-
Yemen'in Aden kentinde Husi militanları ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının saldırılarında, yaklaşık 4 aydır bine yakın kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
 
Sağlık ve Nüfus İdaresi Müdürü El-Hadır Lasvar, "Çatışmaların başladığı günden bu yana Husilerin ve Salih yanlılarının sivillere yönelik saldırılarında ölen sivillerin sayısı yaklaşık olarak bine, yaralıların sayısı ise 9 bine ulaştı" dedi.
 
Aden'deki sağlık hizmetlerine de değinen Lasvar, "Devlet hastanelerinin bir çoğu tamamen yıkıldı. Bazı hastanelerin de acilen onarılması gerekiyor. Ayrıca kentte sağlık hizmetlerinin verilebilmesi için donanımlı sağlık kadrosu ve yetkin cerrahların bulunduğu mobil hastanelere ihtiyaç var" diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Aden'i "geçici merkez" ilan etmesi ve bazı ülkelerin diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarının ardından Husiler ve Salih yanlıları mart ayının sonlarında bu kente saldırmıştı.
 
Başbakan Halid Bahhah, geçen hafta yaptığı açıklamada, bazı bölgelerde yaşanan çatışmalara rağmen Aden kentinin Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih'e bağlı birliklerden kurtarıldığını duyurmuştu.
 
(AA)

HABERE YORUM KAT