1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'e "Yardım Gemisi" Gönderilecek
Yemen'e "Yardım Gemisi" Gönderilecek

Yemen'e "Yardım Gemisi" Gönderilecek

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, Türkiye'den Yemen'e gemiyle insani yardım malzemesi gönderilmesi için çalışma başlatıldığını bildirdi.

24 Haziran 2015 Çarşamba 15:12A+A-

İDSB Genel Sekreteri Ali Kurt yaptığı açıklamada, Mersin'den Yemen'e iki hafta içerisinde yardım gemisi göndermeyi planladığını belirtti ve gemiye yardım malzemesi verecek kuruluşlara acele etmeleri çağrısında bulundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Yemen Ofisi ve Yemen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Birliği ile bir görüşme yaptıklarını aktaran Kurt, görüşmelerde şeker, un, makarna, pirinç, yağ, süt tozu, çocuk maması ve hurma gibi gıda maddeleri talepleri aldıklarını bildirdi.

Yardım etmek isteyen kuruluşların, gemiyle gönderilecek malzemenin türünü, ortalama ağırlık ve hacim bilgilerini en kısa zamanda paylaşmalarını isteyen Kurt, yardımların dağıtımı konusunda İİT Yemen Ofisi ve Yemen STK Birliği'nin gereken desteği vereceğini kaydetti.

Yemen'deki duruma ilişkin de bilgi paylaşan Kurt, Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan rapora göre, ülkede insani yardıma muhtaç kişi sayısının 21 milyonu aşkın olduğunu belirtti.

Yaklaşık 12,5 milyonun savaştan etkilendiğini aktaran Kurt, ülkede en çok sağlık, gıda güvenliği, su ve barınma ihtiyacının bulunduğunu ifade etti.

AA

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT