1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. "Yemen'deki Operasyon En Kısa Zamanda Sona Erecek"
"Yemen'deki Operasyon En Kısa Zamanda Sona Erecek"

"Yemen'deki Operasyon En Kısa Zamanda Sona Erecek"

Yemen'deki Kararlılık Fırtınası operasyonu Sözcüsü Tuğgeneral Asiri, operasyonun, en kısa zamanda olumlu sonuçlarla sona ereceğini bildirdi.

13 Nisan 2015 Pazartesi 09:37A+A-

Suudi Arabistan öncülüğündeki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu Sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, Riyad'daki hava üssünde düzenlediği basın toplantısında, operasyonun belirlenen hızda sürdüğünü söyledi.

Operasyonda hedeflerin gerçekleştiğini ifade eden Asiri, "Koalisyon güçlerinin düzenlediği askeri operasyon devam ediyor ve istenilen hedefleri gerçekleştiriyor. Bu operasyonlar, olumlu sonuçlarla en kısa zamanda sona erecek" dedi.

Asiri, Husi milislerinin askeri teçhizattan ve lojistik üslerden faydalanmasının önüne geçmek için Aden ve ülkenin kuzey bölgelerindeki illerde faaliyet gösteren halk komitelerine destek vermeye çalıştıklarını belirtti.

Suudi Arabistan sınırında Husilerle yaşanan çatışmalara ilişkin de Asiri, ülke sınırlarının bireysel saldırılardan etkilenmeyeceğini ve Husi milislerinin bu bölgeye zarar verme imkanı bulamayacağını söyledi.

Hadi yönetiminin, Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatını başlatmıştı.

Bahhah cumhurbaşkanı yardımcısı oldu

Bu arada, Yemen Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ikamet eden Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, eski Başbakan Halid Mahfuz Bahhah'ı cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine getirdi. Bahhah, cumhurbaşkanı yardımcılığının yanı sıra başbakanlık görevini de yürütecek.

Yemen'de, Başbakan Bahhah hükümeti ile Cumhurbaşkanı Hadi'nin ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından Husiler, 6 Şubat'ta meclisi feshetmişti. Bu süreçte Husilerin başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi, 21 Şubat'ta Aden'e gitmişti. Hadi, Husilerin kuzeyden sonra güney kentlerinde de kontrol alanını genişletmesinin ardından geçen ay Riyad'a geçmişti. 

Husilerin başkent Sana'dan çekilmemesi üzerine istifa eden ve 57 gün ev hapsinde tutulan Bahhah ile diğer bakanların geçen ay ev hapsinin kaldırıldığı bildirilmişti.

Marib'de çatışma: 32 ölü

Öte yandan, Yemen'in Marib kentinde Husiler ile Yemen ordusunu destekleyen silahlı kabile grupları arasında çatışma çıktı.

Çatışmada Husilerden 22 kişi, kabile mensuplarından 10 kişi yaşamını yitirdi.

(AA)

HABERE YORUM KAT