1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'de Şiddet Olayları: 19 Ölü, 40 Yaralı
Yemen'de Şiddet Olayları: 19 Ölü, 40 Yaralı

Yemen'de Şiddet Olayları: 19 Ölü, 40 Yaralı

Yemen'de, Halk Direnişi Güçleri ile Husiler arasındaki çatışmalar ve Husilerin yerleşim bölgelerine düzenlediği saldırılarda, 1'i çocuk 19 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı bildirildi.

15 Mart 2016 Salı 21:23A+A-

Yemen'de, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile Husiler arasındaki çatışmalar ve Husilerin yerleşim bölgelerine düzenlediği saldırılarda, 1'i çocuk 19 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı bildirildi.

HDG'nin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Taiz kentinin doğusundaki Sabat ve El-Kemb mahalleleri ile batısındaki Er-Rebii beldesinde çıkan çatışmalarda 13 Husi militanının öldüğü belirtildi.

Ordu birliklerinin desteğiyle HDG'nin Taiz'in doğu cephesindeki bölgelerde kontrolü sağladığı bildirilen açıklamada, çatışmalarda HDG'ye mensup 5 kişinin hayatını kaybettiği, 31 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Öte yandan, Taiz kentindeki hastane yetkilileri, Husilerin kentteki sivil yerleşim yerlerini hedef aldığı saldırılarda 1 çocuğun yaşamını yitirdiğini, 9 sivilin yaralandığını belirtti.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT