1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'de Salih'e Dokunulmazlık!
Yemende Salihe Dokunulmazlık!

Yemen'de Salih'e Dokunulmazlık!

Yemen'de görevinden çekilmesi karşılığında Ali Abdullah Salih'e dokunulmazlık veren düzenleme onaylandı.

21 Ocak 2012 Cumartesi 12:20A+A-

Yemen’de parlamento, önümüzdeki ay görevinden ayrılmaya hazırlanan Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e dokunulmazlık hakkı tanıyan düzenlemeyi onayladı.

Dokunulmazlık şartı Körfez ülkeleri arabuluculuğunda yapılan, görevi bırakma karşılığında verilen bir imtiyaz. BBC’den alınan habere göre Cumhurbaşkanı Salih, aleyhinde yapılan ve 11 ay süren protestolarda göstericilere karşı kullandığı şiddet yüzünden ölen yüzlerce insan sebebiyle yargılanmama şartıyla, gelecek ay görevden ayrılmayı kabul etmişti. Yemen'de muhalefet partilerinin uzun süredir Salih'e dokunulmazlık hakkı tanınmasına karşı çıkmasına rağmen tasarıyı onaylayan geçiş hükümetinde Salih'in partisi ve muhalefet eşit sayıda temsil ediliyor.

Ayrıca onaylanan düzenleme kapsamında sadece Ali Abdullah Salih değil, çevresindeki yakın isimler ve dönemindeki askeri ve adli makamlarda çalışan bir çok kişide aynı haktan yararlanacak.

Salih'in şubat ayında görevi yardımcısı Abid Rabbo Mansur Hadi'ye bırakması, ardından yeni cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilmesi bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT