1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'de Ordu Husilere Karşı Alarma Geçti
Yemen'de Ordu Husilere Karşı Alarma Geçti

Yemen'de Ordu Husilere Karşı Alarma Geçti

Yemen'in başkenti Sana'da kentin girişlerini tutan Husi gruplara karşı askeri birlikler alarm durumuna geçti

11 Eylül 2014 Perşembe 08:20A+A-

Yemen'de son haftalarda artan şiddet olayları, Yemen güvenlik güçlerini harakete geçirdi. Başkent Sana'nın girişlerini tutan Husi gruplara karşı önlemler artırılırken, kentin stratejik noktalarındaki askeri birlikler alarm durumuna geçti.

Yemen resmi ajansı Saba'nın haberine göre, cumhurbaşkanlığına bağlı Genişletilmiş Güvenlik Komitesi, askeri ve emniyet birimlerini uyardı, Husilerin Sana çevresinde silahlı varlığını artırmasına karşılık, güvenlik tedbirlerinin üst düzeye çıkarılması kararı aldı.

Güvenlik birimlerinin alarm durumunun ardından Sana'nın kuzey girişindeki Abbah bölgesindeki askeri birliklere takviye yapıldığı ve yeni askeri kontrol noktolarının oluşturulduğu gözlendi. 

Husi hareketi lideri Abdulmelik el-Husi, dün taraftarlarına Sana'daki Tağyir Meydanı'nda toplanmaları çağrısında bulunmuştu. 

Merkezi, Yemen'in kuzey bölgesindeki Sa'da kentinde bulunan Husi hareketi "Ensarullah", İran'ın Kum kentinde eğitim gören Hüseyin Bedreddin el-Husi tarafından 1992'de kuruldu. Husi'nin 2004'te öldürülmesinin ardından liderliğini Abdulmelik el-Husi'nin yaptığı grup ile Yemen ordusu arasında o tarihten bu yana zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Son dönemlerde "hükümetin istifası" ve "akaryakıt zamlarının geri alınması" için eylem yapan Husilerin ayrıca "elektrik kesintilerinin sona ermesi ve Husilere hükümette 5 koltuğun verilmesi" gibi talepleri de bulunuyor.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, 2 Eylül Salı günü "ülkenin krizden çıkması için" bir hafta içerisinde yeni hükümet kurulması ve akaryakıt fiyatlarının düşürülmesine karar verdiğini açıklamış ancak Husiler eylemlerine devam etme kararı almıştı.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT