1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'de Krizi Aşmak İçin Toplantı
Yemen'de Krizi Aşmak İçin Toplantı

Yemen'de Krizi Aşmak İçin Toplantı

Husilerin Başkanlık Sarayı’nı kuşatmalarının ardından Yemen hükümeti, siyasi grupları Salı günü olağanüstü toplantıya çağırdı. BM Güvenlik Konseyi Yemen'deki gelişmeleri görüşmek için acil toplanıyor.

20 Ocak 2015 Salı 14:07A+A-

Devlet Başkanı Abdu Rabbu Mansur Hadi'nin başkanlığında yapılacak toplantıda siyasi gruplar, ülkede yaşanan krizden çıkış yollarını tartışacak ve çözüm arayacak.

BM Güvenlik Konseyi de Husilerin Başkanlık Sarayı ve Başbakanlık Konutu’nu kuşatmalarının ardından Salı günü acil olarak toplanıyor. Toplantı kapalı oturumda yapılacak. BM kaynakları, toplantıda BM Yemen Özel Temsilcisi Cemal bin Omer’in ülkede yaşanan son gelişmelerle ilgili Güvenlik Konseyi üyelerine bilgi vereceğini bildirdi.

Ne olmuştu?

Yemen’de Pazartesi günü Husilerle Devlet Başkanlığı Sarayı Muhafızları arasındaki çatışmalarda 9 kişi ölmüş, 67 kişi de yaralanmıştı.

Devlet başkanı Hadi, Başbakan Bahhah ve Husi danışmanıyla bir toplantı yapmış ve ardından çatışmaları durdurmak amacıyla bir komisyon kurulduğu açıklanmıştı.

Hükümet Sözcüsü Racih Badi, ateşkesin devreye girmesi ardından Husilerin Başbakan Halit Bahhah'ın konut olarak da kullandığı Başbakanlık binasını kuşattığını ifade etti.

AFP'ye konuşan Badi, ağır silah donanımlı Husilerin başbakanlık binasnının tüm girişlerini kapattığını, Başbakan Bahhah'ın hala binada bulunduğunu söyledi.

Buna rağmen çatışmaların önüne geçilemedi.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT