1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen’de Husilerin Üssüne Saldırı: 15 Ölü
Yemen’de Husilerin Üssüne Saldırı: 15 Ölü

Yemen’de Husilerin Üssüne Saldırı: 15 Ölü

Ülkenin Marib kentinde Husilerin üs olarak kullandığı hastaneye canlı bomba saldırısı düzenlendi. Olayda en az 15 kişi öldü.

29 Eylül 2014 Pazartesi 07:03A+A-

Başkent Sana’nın doğusundaki Marib'in El-Cafra bölgesinde yer alan ve Husilerin üs olarak kullandığı 7 Temmuz Hastanesi'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Husi Ensarullah Hareketi'ne mensup silahlı milislerin bulunduğu hastanenin büyük bölümünün zarar gördüğü patlamada en az 15 kişi öldü, 50’den fazla yaralı var. Ensaru'ş-Şeria örgütü, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı üstlendi.

Husiler, Eylül ayından bu yana birçok kamu binası, hastane ve okulu işgal ederek üs olarak kullanmaya başlamıştı. Ancak 22 Eylül’de yönetim ile ateşkes anlaşması imzalayan Şii Husiler, işgal ettikleri binaları teslim etmişti.

Husi karşıtı protestolar

11 Şubat Devrimi hareketi adlı Yemenli grup pazar günü başkent Sana’nın en işlek caddelerinden Zubairi’de Husi karşıtı yürüyüş gerçekleştirdi.

“Artık Husileri istemiyoruz” sloganıyla yürüyen protestocular bir süredir orduyla çatışan Husileri Yemen halkından özür dilemeye davet etti.

HABERE YORUM KAT