1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen’de Husilere Karşı Tepki Büyüyor!
Yemen’de Husilere Karşı Tepki Büyüyor!

Yemen’de Husilere Karşı Tepki Büyüyor!

Pazar günü ilan ettikleri bir kararla Husiler bundan böyle izin alınmadan yapılacak her türlü gösteriyi yasadışı ilan ettiler.

16 Şubat 2015 Pazartesi 18:23A+A-

HAKSÖZ HABER

İslam işbirliği Teşkilatının Yemen’de Husilerin iktidara el koymasını darbe olarak niteleyen kararına ve Körfez ülkelerinin BM’yi harekete geçmeye çağırmasına ilişkin olarak Husiler tehditlere boyun eğmeyeceklerini açıkladılar. Yemen resmi ajansı Saba’ya açıklama yapan sözcü Muhammed Abdusselam “Yemen halkı tehditler karşısında iktidarı terketmeyecektir” dedi.

İran destekli Husiler parlamentoyu fesh etmiş ve 6 Şubat’ta bir başkanlık konseyi kurduklarını açıklamışlardı. Bu girişimler üzerine birçok yabancı ülke diplomatlarını Yemen’den çekmişti. Diplomatların bu tutumunu da Husi sözcüsü “bu ülkeler kendi çıkarları peşindeler, Yemen halkının menfaatlerini düşünmüyorlar” diye yorumladı. Diplomatlarını geri çağıran ülkeler Tahran tarafından da eleştirilmişti.

Bu arada Yemen’de Husilere karşı protestolar sürüyor. Bir yıldır Husilerin elinde bulunan İbb şehrinde göstericiler “Ey Husi, Ey İran, Yemen değildir Lübnan “ sloganları attılar. Gösteriye müdahale eden Husilerin en az 6 kişiyi yaraladığı öğrenildi.

Başkentteki gösterilerde ise protestocuların “çeteler devlet idare edemez” diye sloganları yükseldi.

Çarşamba gün gözaltına alınan Salih Avad el-Beşiri’nin ailesi Beşiri’nin işkence sonucu öldüğünü duyurdu. Onunla birlikte gözaltına alına 2 kişinin ise yaralı olarak sokağa bırakıldığı öğrenildi.

Aileler çocuklarının işkence edilmiş vücutlarının resimlerini yayınlayarak sosyal medyada Husileri protesto ettiler.

Pazar günü ilan ettikleri bir kararla Husiler bundan böyle izin alınmadan yapılacak her türlü gösteriyi yasadışı ilan ettiler. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT