1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'de Hadi Yanlıları Güneyde İlerliyor
Yemen'de Hadi Yanlıları Güneyde İlerliyor

Yemen'de Hadi Yanlıları Güneyde İlerliyor

Yemen’de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı uçaklar, başkent Sana, Aden, Hudeyde ve Şebva kentlerinde Husilere ait hedefleri bombaladı. Hadi yanlıları Ebyen ve Şebva'da ilerledi.

15 Nisan 2015 Çarşamba 12:21A+A-

Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi yanlısı Halk direniş komiteleri Yemen’in güneyindeki Ebyen ve Şebva’da Husilerin elindeki iki askeri kampı ele geçirdi.

Halk Komiteleri, Ebyen’de Larib bölgesindeki 115. Tugay’a bağlı bir askeri kampı ele geçirdi.

Kaynaklar, Ebyen’deki çatışmalarda yaklaşık 20 Husinin öldüğünü belirtti. 

Al Jazeera’ye bilgi veren kaynaklar, günyedeki Şebva kentinde Halk Direniş Komitelerine bağlı silahlıların Lihaf Doğalgaz Tesisi yakınlarında Husilerin elindeki bir askeri kampı ele geçirdiğini belirtti.

Reuters, Aden kentinde Husilerin havaalanı ve bazı yabancı temsilcilikleri de barındıran Hor Mekser Mahallesinden çekildiğini bildirdi. Böylece Husilerin kent merkezine yardım ulaştırma yolları da kesilmiş oldu. 

Hava saldırıları

Al Jazeera muhabiri 'Kararlılık Fırtınası Operasyonu’na' katılan uçakların Salı gecesi Sana Havaalanı ve Deylem Hava Üssü'ne 10'dan fazla hava saldırısı gerçekleştirdiğini bildirdi. Uçaklar, Sana’nın kuzeyindeki Sam askeri kampını da bombaladı.

Başkent Sana’nın kuzeybatısındaki Hacce kentinde ise, koalisyona bağlı uçaklar Husilere ait silah depolarını hedef aldı.

'Kararlılık Fırtınası Operasyonu' Sözcüsü Ahmed Asiri, Sana’nın kuzeydoğusundaki Merib kentinde de, Mas askeri kampını vurduğunu söyledi. Operasyon sözcüsü, Husilerin olabildiğince silah yığarak pozisyonlarını sağlamlaştırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Yemen’in güneyindeki Atek kentinde koalisyon uçakları eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’e bağlı 21. Tugay ve Husilerin mevzilerini bombaladı.

Uçaklar, Aden’de de Husilere ait değişik mevzileri vurdu. Görgü tanıkları, koalisyon uçaklarının Başkanlık Sarayı yakınlarındaki Husi hedeflerini vurduğunu ifade etti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, koalisyon güçlerine bağlı uçaklar, Aden'in güneydoğusunda bulunan Maaşik bölgesinde Cumhurbaşkanlığı sarayı çevresindeki Husilere ait hedefleri bombaladı.

Kaynaklar, Aden'e bağlı Kreyter, Hurmekser, Mualla ve Şeyh Osman bölgelerinde Husiler ile Hadi yanlısı ‘Halk Direniş Komiteleri’ arasında çatışmaların çıktığını belirtti.

Görgü tanıkları, Husilerin çatışmalarda Halk Direniş Komiteleri'ne yönelik top atışlarında bulunduğunu ve Mualla bölgesinde evlerinden çıkamayan halkın yardım çağrısında bulunduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT