1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'de Çatışmalar Sürüyor: 37 Ölü
Yemen'de Çatışmalar Sürüyor: 37 Ölü

Yemen'de Çatışmalar Sürüyor: 37 Ölü

Yemen'in Taiz kentinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) arasında yaşanan çatışmalarda 37 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

28 Eylül 2015 Pazartesi 10:49A+A-

HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, Taiz'in çeşitli bölgelerinde Husiler ile HDG arasında yaşanan çatışmalarda, Husilerden 30, HDG'den 7 kişi hayatını kaybetti.

Çatışmaların, devrik lider Ali Abdullah Salih'in evi çevresinde yoğunlaştığı, HDG'nin bu bölgede Husilere ait bazı binaları ele geçirdiği belirtildi.

Bu arada görgü tanıkları, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Taiz'de Husilere ait mevzilere hava saldırıları düzenlediğini, saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu ifade etti. Ölen ve yaralananların sayısına ilişkin bilgi verilmezken, Husilere ait birçok aracın da kullanılmaz hâle geldiği kaydedildi.

Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmaların çeşitli kentlerde sürdüğü de bildirildi.

Uzun süredir siyasî istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde sürüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT