1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'de Çatışmalar Devam Ediyor
Yemen'de Çatışmalar Devam Ediyor

Yemen'de Çatışmalar Devam Ediyor

Şebva ve Taiz illerinde HDG ve ulusal ordu birlikleri ile Husiler ve devrik lider Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalar da 11 kişi öldü, 34 kişi de yaralandı.

25 Mayıs 2016 Çarşamba 09:40A+A-

Yemen'in Şebva ve Taiz illerinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ve ulusal ordu birlikleri ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalar ile Husilerin yerleşim birimlerine düzenlediği saldırılarda 11 kişinin hayatını kaybettiği, 34 kişinin yaralandığı bildirildi.

HDG Basın ve Gözlem Sorumlusu Macid bin Amir el-Harisi, yaptığı açıklamada, HDG tarafından desteklenen ordu birliklerinin, Şebva ilinin Useylan ilçesinin batısında Husilerin ve devrik lider Salih yanlılarının kontrolündeki stratejik öneme sahip Es-Selim bölgesinin yanı sıra En-Nukub ilçesinin doğusunda Husilerin kullandığı "Taviga" kalesini geri aldığını belirtti.

Bölgede ordu birlikleri ve HDG ile Husiler ve devrik lider Salih yanlıları arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade eden Harisi, çatışmalarda 8 Husi militanının öldüğünü, HDG ve ordu birliklerine mensup 5 kişinin de yaralandığını söyledi.

Ülkenin güneyinde yer alan Taiz ilindeki hastane yetkilileri de Husiler ile Salih yanlılarının kentin doğusundaki Ez-Zehra, Ed-Davet ve Kellabe mahallelerine düzenlediği saldırıda 2 kişinin öldüğünü, 13'ünün yaralandığını aktardı.

HDG kaynakları ise Taiz ilinin batı ve doğu cephelerinde çıkan çatışmalarda 1 HDG mensubunun yaşamını yitirdiğini, 16'sının yaralandığını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT