1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'de Çatışma: 32 Ölü
Yemen'de Çatışma: 32 Ölü

Yemen'de Çatışma: 32 Ölü

Yemen'de HDG ve koalisyon birliklerinin, Taiz ve Şebva'da düzenlediği operasyonlarda 23'ü Husi 32 kişi öldü.

01 Nisan 2016 Cuma 09:28A+A-
HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bab'ül Mendeb Boğazı'na yakın Taiz'in El-Vaiziyye ilçesinde HDG güçleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 7 Husi ile yönetim yanlısı 5 kişi hayatını kaybetti. 
 
Es-Sicn el-Merkezi'de HDG güçlerine ait mevzilere Husiler tarafından düzenlenen roket saldırılarında 2 yönetim yanlısının yaşamını yitirdiği ve 5'inin yaralandığını aktaran kaynaklar, El-Kemeb ve Ed-Da've semtlerinde çıkan çatışmalarda ise 4 Husi militanı ile 1 HDG üyesinin öldüğünü duyurdu.
 
Bu arada, koalisyon güçlerinin kentin güneydoğusundaki Dabab semtinde yer alan Han Dağı ile Kabita ilçesine bağlı El-Hecr bölgesini hedef alan hava saldırılarında, 3 militanın öldürüldüğü ifade edildi.
 
Öte yandan, HDG güçlerinden Macid Amir el-Harisi, yaptığı açıklamada, Şebva iline bağlı Useylan ilçesinde HDG ve ulusal ordu birlikleri ile Husiler arasında çıkan çatışmada 9 Husi'nin öldüğünü, 15'ten fazlasının yaralandığını, HDG üyesi 1 kişinin de hayatını kaybettiğini söyledi.
 
Harisi, kentteki diğer cephelerden biri olan Es-Safra Dağı'nda çatışmaların sürdüğü ve her iki tarafın da henüz diğerine karşı bir ilerleme kaydetmediği bilgisini verdi.
 
Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de yaklaşık bir yıldır süren çatışmalarda 6 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.
 
AA
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT