1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen'de Çatışma: 30 Ölü, 9 Yaralı
Yemen'de Çatışma: 30 Ölü, 9 Yaralı

Yemen'de Çatışma: 30 Ölü, 9 Yaralı

Yemen'de çıkan çatışmalar ve yerleşim yerlerine düzenlenen saldırılarda 1'i sivil 30 kişi öldü, 5'i asker 9 kişi yaralandı.

24 Mart 2016 Perşembe 22:08A+A-

Yemen'in Taiz kentinde Husiler ile ulusal ordu arasında yaşanan çatışmalar, Husilerin yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılar ve koalisyon güçlerinin hava saldırılarında 1'i sivil 30 kişinin öldüğü, 5'i asker 9 kişinin yaralandığı bildirildi.

Taiz'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı ulusal orduya bağlı askeri konseyin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Husiler ile farklı cephelerde girilen çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında 29 Husi'nin hayatını kaybettiği, 5 askerin yaralandığı belirtildi.

Husilerin Taiz'de yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda ise bir sivil hayatını kaybederken 4'ü yaralandı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'in çeşitli kentlerinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler arasında çatışmalar sürüyor. Ülkenin yoğun nüfuslu kentlerinden Taiz şiddetli çatışmalara sahne olurken, Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları zaman zaman sivil yerleşim yerlerine saldırıyor.

AA

HABERE YORUM KAT