1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. “Yemen Müzakerelerinde Mutabakat Sağlanamadı”
“Yemen Müzakerelerinde Mutabakat Sağlanamadı”

“Yemen Müzakerelerinde Mutabakat Sağlanamadı”

Kuveyt'teki Yemen müzakerelerinde hükûmeti temsilen eden heyet, görüşmelerde şu ana kadar hiçbir konuda mutabakat sağlanamadığını bildirdi.

23 Haziran 2016 Perşembe 07:03A+A-

Kuveyt'teki Yemen müzakerelerinde hükûmeti temsilen eden heyet adına yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed'in, Husiler ile müttefiklerinin yükümlülüklerini doğrudan belirleyen uluslararası meşru kararlar ile üzerinde anlaşmaya varılmış referanslara göre barışın sağlanması için bir yol haritası belirlenmesi konusundaki çabalarını takdir ettikleri belirtildi.

“Mutabakat Sağlanamadı”

Milisler bölgeden tamamen çekilmeden, silahlarını teslim etmeden, meşru hükûmet devlet kurumlarında denetimi yeniden sağlamadan herhangi bir siyasî planın mümkün olmadığı ifade edilen açıklamada, “Darbecilerin referanslara bağlı olmaması nedeniyle görüşmelerde şu ana kadar hiçbir konuda mutabakat sağlanamadı.” denildi.

Açıklamada, müzakerelerde Husilerin ulusal birlik hükûmetinde yer alma taleplerine işaret edilerek, gelecekteki herhangi bir siyasî ortaklığın, milis gruplara mensup olmayan siyasî parti ve güçlerle gerçekleşmesi gerektiği vurgulandı.

Hükûmet heyeti, darbecilerin kontrolündeki tüm kent ve bölgelerdeki devlet kurumlarında denetimin yeniden hükûmete geçmesi gerektiğinin altını çizerek, barış sürecinin başarıyla uygulanması için müzakerelerin, İsviçre’nin Basel kentinde geçen aralık ayında gerçekleşen görüşmeler çerçevesinde, Husilerin şehirlerden çekilmesi ve silahlarını teslim etmesinin de aralarında bulunduğu kabûl edilmiş beş madde üzerinden yapılması gerektiğini vurguladı.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT