1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yemen Hükümetinin İddiası Doğrulanmış Oldu
Yemen Hükümetinin İddiası Doğrulanmış Oldu

Yemen Hükümetinin İddiası Doğrulanmış Oldu

ABD, Umman'da Yemen Husi hareketinden bir heyetle görüşmeler yaptığı yönündeki iddiaları doğruladı.

03 Haziran 2015 Çarşamba 10:45A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Stratejik İletişim Başdanışmanı Marie Harf, Yakın Doğu İlişkilerinden sorumlu diplomat Anne Patterson'ın Umman'da Yemen krizinin taraflarıyla görüşmeler yaptığını ve bu kapsamda Husilerden bir grupla da görüştüğünü açıkladı.

Harf, Patterson'ın daha sonra Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi ve Suudi yetkililerle de krizi görüştüğünü söyledi.

Husilerle yapılan görüşmenin, "Ülkedeki krizin yalnızca siyasi yollarla çözülebileceği görüşünü güçlendirmek" ve "Husilerin Birleşmiş Milletler öncülüğündeki siyasi sürece dahil olmaları gerektiği" mesajını iletmek amacını taşıdığını belirten Harf, başka bir gazetecinin, ABD'nin Husilerle görüşüp görüşmediği sorusunu, dünkü basın toplantısında cevapsız bırakmıştı.

Harf, soruyu önceki gün cevapsız bırakması ile ilgili olarak, "Bazen değişik günlerde, ek bilgiler olabiliyor" diye geçiştirdi.

YEMEN HÜKÜMETİ'NİN İDDİASIYDI

Yemen hükümeti geçen günlerde, ABD'nin Husilerle Umman'da görüştüğünü öne sürmüş, ancak görüşmelerde kendilerinin herhangi bir şekilde yer almadığını söylemişti. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasıyla, Yemenli yetkililerin iddiası doğrulanmış oldu.

Ülkede Husilerin ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta 'Kararlılık Fırtınası' adlı hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık 'Umuda Dönüş' operasyonunun başladığı belirtilmişti.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT