1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Yemen Başbakanı'nın Konvoyuna Silahlı Saldırı
Yemen Başbakanı'nın Konvoyuna Silahlı Saldırı

Yemen Başbakanı'nın Konvoyuna Silahlı Saldırı

Yemen Başbakanı Halid Mahfuz Bahhah'ın konvoyuna Husi Ensarullah örgütü militanları tarafından silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi.

19 Ocak 2015 Pazartesi 13:30A+A-

Yemen Enformasyon Bakanı Nadiye es-Sekkaf sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve danışmanı Salih es-Sammad ile yaptıkları toplantıdan çıkan Başbakan Bahhah'ın konvoyuna Husi militanları tarafından ateş açıldığını belirtti.

Yemen resmi haber ajansı SABA ve resmi televizyonun Husi militanları tarafından ele geçirildiğini ifade eden Sekkaf, isteyenlerin haberleri ve devletin açıklamalarını Aden televizyonundan takip etmesini, kendisinin de Twitter adresinden bilgi vereceğini kaydetti.

Yemen'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı muhafızlarıyla Husi militanlar arasında sabahın erken saatlerinde çatışmalar çıkmıştı.

Cumhurbaşkanlığı muhafızlarıyla Husi militanlar arasındaki çatışma durdu

Yemen'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı muhafızlarıyla Husi militanlar arasında yaşanan çatışmaların durduğu bildirildi.

Yemen devlet televizyonunun cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberde, ''Cumhurbaşkanlığı muhafızlarıyla Husi militanlar arasındaki çatışmanın varılan ateşkes doğrultusunda durduğu, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, aralarında Husilerin de bulunduğu danışmanlarla son gelişmeleri görüşeceği'' kaydedildi.

Enformasyon Bakanı Nadiye es-Sekkaf da sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 'ateşkes sağlandığını' doğrulayarak, Cumhurbaşkanı Hadi ve müsteşarlarının kısa süre sonra bir araya gelip, çözüm yollarını konuşacaklarını belirtti.

Öte yandan yapılan söz konusu açıklamalar rağmen bölgeden hafif aralıklarla çatışma sesleri duyuluyor.

Cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, erken saatlerde başlayan çatışmalar esnasında Cumhurbaşkanı Hadi sarayda bulunmuyordu.

HABERE YORUM KAT