1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yedi Kentte Eş Zamanlı KCK Operasyonu
Yedi Kentte Eş Zamanlı KCK Operasyonu

Yedi Kentte Eş Zamanlı KCK Operasyonu

İstanbul, Ankara, Mersin ve Diyarbakır... Yedi ayrı kentte KCK'ya operasyon düzenlendi. Çok sayıda gözaltı var.

20 Aralık 2011 Salı 12:05A+A-

PKK'ya yönelik kırsal alanda süren operasyonlarla eş zamanlı olarak kentlerde de büyük operasyonlar düzenleniyor. Basın kuruluşları ile bazı basın mensuplarının evlerinde arama yapılıyor.

KCK'ya yönelik operasyonlar bugün birkaç kentte eş zamanlı olarak başladı. İstanbul, Van, Ankara , Mersin ve Diyarbakır'da çeşitli adreslere baskın düzenlendi.

Terörle mücadele kapsamında Dicle Haber Ajansı'nda bir kişi gözaltına alındı. Ajansta aramaların devam ettiği öğrenildi.

Etkin Haber Ajansı (ETHA), Dicle Haber Ajansı (DİHA) ve Özgür Gündem basılan haber merkezlerinden. DİHA İstanbul Haber Müdürü Fatma Koçak ile muhabirler Evrim Kepenek ve Berxwedan Yaruk'un; ETHA'dan Arzu Demir'in de gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 04.00'da eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Diyarbakır'da merkez dört ilçede bulunan 10 noktada arama yapıldı. Aralarında bazı basın kuruluşlarının da bulunduğu adreslerde ise aramalar devam ediyor. 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İSTANBUL'DA ŞAFAK OPERASYONU

İstanbul'da terörle mücadele ekipleri sabah saatlerinde bazı ev ve işyerlerine baskın yapıldı.
İlk belirlemelere göre 25 kişi gözaltına alındı. Bir çok ev ve işyerlerinde arama işlemi sürüyor.

ANKARA

Ankara'da 1 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, KCK'ya yönelik olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'da 1 kişiyi gözaltına aldı. Zanlının emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum