1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yedi Asker İfade Verdi
Yedi Asker İfade Verdi

Yedi Asker İfade Verdi

Adana'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yedi muvazzaf asker Ankara Adliyesi'nde ifade verdi.

10 Nisan 2014 Perşembe 14:50A+A-

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, yedi muvazzaf asker Ankara Adliyesi'nde ifade verdi. Askerlerin ifadeleri, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile alındı.

İçinde ‘silah ve mühimmat’ olduğu iddia edilen üç TIR, 19 Ocak’ta Savcı Aziz Takçı’nın talimatıyla jandarma ekipleri tarafından Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu Ceyhan gişelerinde durdurulup aranmıştı.

TIR’daki malzemelerle ilgili tutanak da hazırlanmış, ancak Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve bazı MİT görevlilerinin devreye girmesiyle TIR'ların yoluna devam etmesi sağlanmıştı.

Başbakan Erdoğan, TIR’ların Türkmenlere yardım taşıdığını belirterek, bu olayın da 'paralel yapının' organizasyonu olduğunu vurgulamış, savcıyı ihanetle suçlamıştı.

Olayın ardından, Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne atanmış, arama emrini veren Savcı Aziz Takçı'nın ise yetkileri alınmıştı.

TIR’ları durduran Adana İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay da görevden alınmış ve arama ile ilgili olarak da 'casusluk soruşturması' açılmıştı.

(DHA ve Al Jazeera)

HABERE YORUM KAT