1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yazıcıoğlu Soruşturması Savcısına Kınama
Yazıcıoğlu Soruşturması Savcısına Kınama

Yazıcıoğlu Soruşturması Savcısına Kınama

HSYK'nın cezasının gerekçesinde "Savcı görevini yapmadı" deniliyor.

27 Mayıs 2013 Pazartesi 16:00A+A-

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünü soruşturan savcıya kınama cezası verdi. HSYK'nın cezasının gerekçesi, savcının soruşturmada kayıtsız ve düzensiz davranması.

Helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

HSYK, Yazıcıoğlu kazasını soruşturan Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı Uğur Koç'a "kayıtsızlık ve düzensizlik" gösterdiği gerekçesiyle kınama cezası verdi.

Devlet Denetleme Kurulu'nun şikâyeti üzerine Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu harekete geçti ve soruşturma başlattı.

Savcı ile ilgili soruşturma tamamlandı. HSYK, soruşturmanın sonucunda savcının zamanında araştırma ve detaylı keşif yapmadığı kanaatine vardı.

HSYK'nın açıklamasında, "Delillerin toplanması ve cihazları alan failler hakkında araştırmayı zamanında yapmadığı, toplumda infial uyandıran kaza ile ilgili olay mahallinde ayrıntılı bir keşif yapmadığı, yanlış bilgi verilmesine neden olanlar ve olayda ihmali bulunanlar hakkında zamanında soruşturmaya başlamadığı hususları birlikte değerlendirilerek, ilgiliye oy birliğiyle kınama cezası verilmiştir" denildi.

 

HABERE YORUM KAT