1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yaz Geldi, Billboard Rezaleti Nüksetti!
Yaz Geldi, Billboard Rezaleti Nüksetti!

Yaz Geldi, Billboard Rezaleti Nüksetti!

Tamam, anladık, Kadir Topbaş bu billboardlardaki mayo reklamlarından rahatsız değil. Peki, bu edepsizlikten rahatsızlık duyan hiç kimse yok mu?

02 Haziran 2015 Salı 15:09A+A-

HAKSÖZ-HABER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kendi inhisarında bulunan billboardlar aracılığıyla çeşitli firmalarca sergilenen mayo reklamı ve benzeri ahlaksızlıklara göz yummayı sürdürüyor.

Yaz aylarının başlamasıyla İstanbul’un belli semtlerinde yoğunlaşan bu reklam panoları konusunda önceki yıllarda da tepkiler serdedilmiş ve açık bir ifsad faaliyetine dönüşen bu tür reklamların engellenmesi gerektiği vurgulanmıştı. Ne var ki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu tepki ve talepleri duymazdan, görmezden geldi ve billboardların pazarlanması ve kiralanması hususunun özel bir şirkete devredilmiş olduğu bahanesinin arkasına sığındı. İlgili yönetmeliğin genel ahlak ve edebe aykırılığa izin verilmeyeceği maddesini ise es geçti. Demek ki, ticari mantık karşısında ahlaki duyarlılık o kadar da önemli görülmemişti!

Şimdi yaz mevsiminin gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte bu tarz edepsiz reklamların bir kere daha yoğunlaştığı görülmekte. Kalabalık caddelerde, meydanlarda yürürken ya da arabanızın içinde veya otobüste, metrobüste yolculuk yaparken bu edepsiz görüntülerle karşılaşmak durumunda kalabiliyorsunuz.

Geçtiğimiz yıl Özgür-Der Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a hitaben yayınladığı bir mektupla bu ahlaksızlığa son verilmesini istemiş fakat söz konusu talebine bir karşılık almamıştı. Bu durumda ahlak ve vicdan sahibi başka birilerinin bu konuyla ilgili olarak devreye girmesi ve Büyükşehir Belediyesini bu vurdumduymaz tutumundan vazgeçmeye çağırması gerektiği ortaya çıkıyor. Bakalım, dindar nesil yetiştirme iddiası ile yola çıkan hükümet kadroları içinde bu edepsizliğe karşı birileri harekete geçecek mi? 

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum