1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Yavuz" Katil Ankara'da Yakalandı
Yavuz Katil Ankarada Yakalandı

"Yavuz" Katil Ankara'da Yakalandı

faili meçhul cinayetten aranan Yavuz kod adlı uzman çavuş Ankara'da göz altına alındı.

27 Temmuz 2012 Cuma 12:29A+A-

Güneydoğu’da işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili devam eden davada ismi sık sık geçmesine rağmen yıllardır bulunamayan Yavuz kod adlı Burhanettin Kıyak isimli uzman çavuş yakalandı. Ankara’da gözaltına alındıktan sonra Diyarbakır’a getirilen Kıyak, çıkarıldığı TMK 10’uncu madde ile yetkili Diyarbakır 3 Nolu Hâkimliği tarafından, birden çok adam öldürmek suçundan tutuklandı.

Diyarbakır 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden ve emekli Albay Cemal Temizöz, Cizre eski Belediye Başkanı ve korucubaşı Kamil Atağ ile itirafçıların yargılandığı davada, gözaltı ve yakalama tutanaklarında sık sık ismi geçen ve “Yavuz Güneş” kod adını kullanan kişinin 1994 yılında Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Burhanettin Kıyak olduğu ortaya çıktı. Faili meçhullerle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında hazırlanan iddianamede, Temizöz’ün uzman çavuş ve itirafçılardan oluşturduğu ‘sorgu ekibi’ ya da ‘ infaz mangası’nın, gözaltına alınan kişileri sorguladıktan sonra adliye yerine öldürdüğü belirtiliyor.  Mağdur avukatlarından Tahir Elçi, Temizöz ve itirafçılar hakkında faali meçhul cinayetlerle ilgili dava açıldığını hatırlatarak, Yavuz kod adlı kişinin şüpheli olmasına rağmen gerçek kimliğinin tespit edilmediği için dosyasının tefrik edildiğini söyledi. Mağdur avukatlarının çabasıyla Yavuz kod adlı kişinin Burhanettin Kıyak olduğunun ortaya çıktığını anlatan Elçi, bu kişi hakkında işlem yapılması için 6 ay önce savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti. Elçi, “ Yavuz kod adlı kişi sorgu ekibinin sorumlusu olarak biliniyor. Sorgu ekibi, sorgulayıp adliyeye sevk etmediklerini kurşuna dizerek kısa yoldan infaz etmeyi bir yöntem olarak seçmişti. İddianameye ve tanık anlatımlarına göre, bu infaz ekibinin başında “Yavuz” veya “Yavuz Güneş” kod isimli uzman çavuş yer alıyordu. Yıllarca sorgu birim amirliğini yapmış ve onlarca masum sivili infaz ettiği belirtilen görevlinin gerçek ismi bir türlü tespit devlet yıllarca yakalama, sorgulama, delil toplama vb. adli işlemleri fiilen yapan biriminin başındaki görevlisinin ismini bilmiyordu.” dedi.

Israrlı talep ve başvuruları sonunda nihayet infaz ekibinin başındaki Yavuz kod Burhanettin Kıyak’ın yakalandığını belirten Elçi “Davası açılmış, 20 cinayet dışında, aynı sivil infaz ekibinin işlediği iddia edilen onlarca faili meçhul cinayet soruşturulmayı bekliyor” diye konuştu.

Dava dosyasında “Tükenmez Kalem” ve “Sokak Lambası” kod adlarını kullanan gizli tanık itirafçıların yanı sıra tanıklar da ifadelerinde Burhanettin adlı kişilerden bahsediliyor.

Star

HABERE YORUM KAT