1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Yasin Börü'nün Katillerinden Pişkin İfadeler
Yasin Börü'nün Katillerinden Pişkin İfadeler

Yasin Börü'nün Katillerinden Pişkin İfadeler

HDP Eş Başkanı Demirtaş’ın sokak çağrısı yaparak fitilini ateşlediği 6-7 Ekim olaylarında, PKK yandaşları tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarına ilişkin dava bugün de devam etti.

07 Kasım 2016 Pazartesi 15:30A+A-

Davanın sanıklarından Mecnun Akkoyun, "Türkiye'yi tanımadığını" belirterek, "Benim eş başkanlarım tutuklanıyor, ben burada Kürt olduğum için yargılanıyorum" dedi. Akkoyun, sözleri üzerine duruşmadan atıldı.

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani (Ayn el-Arap) bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesiyle ilgili 19'u tutuklu 41 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır'dan Ankara'ya nakledilen davanın duruşması, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 10.00'da başladı

Provokasyon yapan sanık duruşmadan atıldı

Sanık Mecnun Akkoyun, mahkeme başkanı tarafından duruşma salonundan atıldı. Akkoyun, "Ben T.C devletini tanımıyorum, mahkemenizi tanımıyorum, adaletinizi tanımıyorum" dedi. Terör soruşturmalarından tutuklanan HDP'liler için de, "Bizim eş başkanlarımız orada tutuklanıyor. Biz bir diktatörün lafı yüzünden, Kürt olduğum için buralarda yargılanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ucuz 'savunma'

Sanık Sedat Çoban da, Yasin Börü ailesinin avukatlarından Sadak Murat'ın konuşmasını bölerek, "Avukat bey anma etkinliklerinde 'Sanıklar duruşmalarda sokak serserisi olduklarını kabul ettiler" demiş. Ben böyle bir beyanda bulunmadım. Kötü söz sahibinindir diyorum" dedi..

Sanıkların dinlendiği duruşma sonrası dava ileri bir tarihe ertelendi.

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT