1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yasin Börü Davası Pazartesi Başlıyor
Yasin Börü Davası Pazartesi Başlıyor

Yasin Börü Davası Pazartesi Başlıyor

Ayn El Arap (Kobani) bahanesiyle Diyarbakır'da gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü ve 3 arkadaşına ilişkin davanın görülmesine yarın başlanacak.

04 Ekim 2015 Pazar 20:14A+A-

Ayn El Arap (Kobani) bahanesiyle Diyarbakır'da 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yarın başlanacak.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinin, güvenlik gerekçesiyle davanın başka ile nakledilmesi talebinin Yargıtayca onaylaması dolayısıyla yargılamayı, terör suçlarına bakmakla görevlendirilen Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi yürütecek.

Yaklaşık 100 avukat ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin destek vereceği davanın ilk duruşmasına bazı kurum ve kuruluşlar da gözlemci gönderecek.

Müştekilerin avukatı Abdulgani Orhan, AA muhabirine, ilk duruşmanın yarın yapılacağını belirterek, yaklaşık 100 avukat ile bazı sivil toplum kuruluşlarının destek vereceğini, bazı kurum ve kuruluşların da gözlemci göndereceğini söyledi.

"Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları, hukukçular olarak dosyaya bir sahiplenme ve destek söz konusu" diyen Orhan, sosyal medya üzerinden de kampanya başlattıklarını anlattı.

Orhan, şöyle konuştu:

"Avukatlara bir çağrı olarak, burada bir mağduriyet var, bir de hukuka aykırı bir katliam söz konusu. Adil bir yargılanma ve hukukun gereğinin yerine getirilmesini arzulayıp istiyorsanız, sizler de cübbenizle gelin. Bu anlamda adil bir yargılanma ve hukukun uygulanması için 'Sen de cübbeni al, gel' şeklinde slogan üzerinden bir kampanya var."

İddianamede, Börü ve üç arkadaşının öldürülmesi, bir kişinin de yaralanmasına ilişkin, 26'sı tutuklu 34 sanık için "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan dörder ve "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozdukları" iddiasıyla birer olmak üzere, beşer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.

Başta İstanbul ve Diyarbakır olmak üzere bir çok şehirden İslami Kuruluşların üye temsilcileri otobüslerle Ankara'ya gidiyor. İslami kuruluşların Ankara adliyesi önünde bir basın açıklaması yapacağı öğrenildi.

yasin-boru.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum