1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Yasin Börü Davası 18 Ağustos'a Ertelendi
Yasin Börü Davası 18 Ağustos'a Ertelendi

Yasin Börü Davası 18 Ağustos'a Ertelendi

Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un katledilmesiyle ilgili 41 sanığın yargılandığı davada altıncı celse yapıldı.

06 Haziran 2016 Pazartesi 18:18A+A-

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesi ile ilgili 18'i tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın altıncı duruşması sona erdi.

Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır'dan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine alınan davanın altıncı duruşmasına tutuklu ve tutuksuz sanıklar, şikayetçi aileler ve tarafların avukatları katıldı. Suça sürüklenen çocuk A.S. ile sesli ve görüntülü sistem üzerinden, tutuklu bulunduğu Diyarbakır D Tipi Cezaevinden bağlantı kuruldu. Duruşma için arasında paravan olan Ankara 10. ve 11. Ağır Ceza Mahkemeleri salonu kullanıldı.

Hakim Cafer Aşık, Çocuk Ağır Ceza Mahkemelerinde açılan iki davanın Yargıtay tarafından bu davayla birleştirilmesine karar verildiğini aktardı, ardından dosyaya giren belgeleri okudu.

Bazı tanık beyanlarının dosyaya ulaştığını bazılarının ise halen beklendiğini açıklayan Aşık, Anadolu Ajansının olaya ilişkin görüntüleri üzerinden TRT'de görevli bilirkişiden rapor alındığını, bilirkişinin, sanıklardan Rıdvan Baş, Mehmet Çağlar ve Erkan Balaban'ın görüntülerde yer aldığına ilişkin "muhtemel tanımlama" derecesi verdiğini, diğer sanıkların ise "eşleşmediği" yönünde rapor hazırladığını aktardı.

Olay tarihlerinde Diyarbakır 10 Nisan Polis Merkezine yönelik saldırıya ilişkin görüntü olup olmadığı konusunda Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden cevap verildiğini bildiren Aşık, görüntülerin olmadığı ancak 6-10 Ekim 2014 tarihlerinde meydana gelen olaylara ilişkin evrakta, saldırıyla ilgili bilgiler verildiğini kaydetti.

Duruşmada sanık savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, bazı evrakların beklenmesini de karar altına alarak, duruşmayı 18 Ağustos 2016 saat 10.00'a erteledi.

HABERE YORUM KAT