1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Yaşı Küçük Ama Yüreği Kocaman Bir Şehit
Yaşı Küçük Ama Yüreği Kocaman Bir Şehit

Yaşı Küçük Ama Yüreği Kocaman Bir Şehit

Suriye'de cihada katılan 16 yaşındaki Ömer Bkerati kardeşimizin şehadet haberi geldi.

16 Ekim 2012 Salı 19:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ömer Bkerati… Henüz 16 yaşındaydı. Katliam başladıktan sonra ailesiyle İstanbul’a gelmiş ancak Suriye ile ilgili etkinliklerde o yaşına rağmen aktif bir katılım göstermişti.

Yaz başlarken Suriye direnişine katılmak için İstanbul’da başladığı okulu bırakıp Suriye’ye gitti. O yaşına rağmen eline silah aldı. Esed rejiminin halka ölüm kusan canavarlarına karşı bir zamanlar eli gitar tutan kardeşimiz artık silah tutuyordu. Kardeşlerinin hunharca katledilmesine o minik yüreği dayanamamıştı. Ve o yaşta cihada katıldı.

Kardeşimiz Ömer’in annesi Şaza Hanım da Gazze kuşatmasını denizden kırmak için yola çıkan Mavi Marmara gemisinin yolcuları arasındaydı. Oğlunu da tıpkı kendisi gibi yetiştirmişti. Mazlumların çığlıklarına annesi gibi sessiz kalmadı.

Ve dün, kardeşimizin şehadet haberi geldi.

Müminler içinde yaşları küçük ama yürekleri kocaman öyle erler vardı ki, Ömer de onlardan biriydi işte.  Küçük kardeşimiz, savaşçı yüreğiyle içinde bulunduğumuz zillet haline ve utanca vurulmuş dev bir yumruk oldu...

Rabbimiz şehadetini kabul etsin!

Suriye Şehitlerimiz İçin Gıyabi Cenaze Namazına Davet!

 Direnişe omuz vermek için gittiği Suriye'de şehit düşen 16 yaşındaki Ömer Bkerati  için Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılınacak.

Birçok İslami kuruluşun bileşeni olduğu Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, 10 Ağustos Cuma günü Cuma namazı sonrasında şehit Ömer Bkerati ve diğer şehidlerimiz için Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılıyor.

Ömer Bkerati… Henüz 16 yaşındaydı. Katliam başladıktan sonra ailesiyle İstanbul’a gelmiş ancak Suriye ile ilgili etkinliklerde o yaşına rağmen aktif bir katılım göstermişti. Yaz başlarken Suriye direnişine katılmak için İstanbul’da başladığı okulunu ve ailesini bırakıp Suriye’ye gitti. Kardeşlerinin hunharca katledilmesine yüreği dayanamamıştı. Ve o yaşta direnişe katıldı.

SURİYE DİRENİŞİ BİNLERCE ŞEHİDLE YÜRÜYÜŞÜNÜ SÜRDÜRÜYOR!

 Tarih: 19 Ekim Cuma

Saat: Cuma Namazı Sonrası

Yer: Fatih Camii

 omer-bkerati-gitar-suriyeligenc.jpg

omer-bkerati-suriyeligenc16.jpg

HABERE YORUM KAT

12 Yorum