1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Yaşayan Şehit” Taziye Törenine İştirak Etti!
“Yaşayan Şehit” Taziye Törenine İştirak Etti!

“Yaşayan Şehit” Taziye Törenine İştirak Etti!

Esed rejiminin vahşetine sahne olan Duma’da öldüğü sanılan bir genç yıkıntıların içinden 3 gün sonra canlı olarak çıktı.

20 Ağustos 2015 Perşembe 16:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

Muhammed Reyhan adlı Suriyeli gencin Duma’daki Pazar yerinin bombalanması neticesinde öldüğü sanılıyordu. Gencin 3 gün sonra canlı olarak çıkmaya başarması ailesini sevince boğdu.

Muhammed Reyhan Pazar günü Esed rejiminin savaş uçaklarınca vurulan ve en az 6 füzenin isabet ettiği ve 100’den fazla Suriyelinin öldüğü ve 500’den fazlasının ise yaralandığı Duma’daki pazar yerindeydi.

Katliamın ardından pazar yerine saçılan cesetlerin etrafa dökülen sebze ve meyvelere karışmış görüntüsü yürek burkmuştu.

Reyhan’ın ailesi akşam çocuklarının eve dönmemesi üzerine oğullarının da yıkıntılar arasında öldüğünü düşünerek kendisi için bir taziye oturumu düzenledi. Adet olduğu üzere 3 gün süren taziyenin son gününde ise inanılmaz bir şey oldu ve Muhammed her tarafı toz, toprak içinde çıkageldi. Bir anda taziye hüznü sevince dönüşmüştü.

Artık “yaşayan şehit" olarak adlandırılan Muhammed yıkıntılar içinde kalmış ve ancak 3. günde  kurtarma ekibinin kendisine ulaşması sonucunda çıkabilmişti. Beyaz Kasklılar diye anılan sivil savunma birimleri Muhammed ile birlikte toplam 10 kişiyi Pazar yerinden sağ çıkarmayı başarmışlardı. Bugüne dek ülke genelinde yıkıntılar arasından çıkardıkları insan sayısı ise 22 bini buluyordu.

Doğu Guta’daki Yerel Koordinasyon komitesi Muhammed Reyhan’ın taziyesi için toplanan insanların arasında çekilmiş ve ailesinin sevincini yansıtan bir fotoğrafını yayınlayarak bu olayı duyurdu. 

adsiz-008.png

 

rayhan2.jpg

HABERE YORUM KAT